Ποιός φοβήθηκε ποιόν;

 

Ποιός φοβήθηκε ποιόν;Τώρα ὁ Ἀρίντς φοβήθηκε τὸν GAP; Ὁ GAP τὸν Ἀντωνάκη; Ἢ ἁπλῶς ἦταν πρόωρη ἡ δήλωσις;

Τα πήρε πίσω ο Μ.Αρίντς τα περί “κατανόησης” του Γ.Παπανδρέου στις τουρκικές έρευνες

Σε επανορθωτική δήλωση προχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς για τα όσα είπε σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Παπανδρέου, μετά το διάβημα τις Αθήνας στην τουρκική κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ουρκικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πει στον Τούρκο ομόλογό του, ότι εφόσον η Λευκωσία έχει προχωρήσει σε έρευνες, τότε και η Τουρκία έχει δικαίωμα να πράξει το ίδιο, αρκεί να μην υπάρξουν εντάσεις.

Έπειτα από διάβημα της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, ο κ. Αρίντς δήλωσε ότι ότι ορισμένες από τις εκφράσεις του παρερμηνεύθηκαν και τόνισε ότι κατανοεί τις ελληνικές ευαισθησίες.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι “στη συνέντευξή μου ήθελα να εξηγήσω την τουρκική στάση και την φιλική ατμόσφαιρα της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν, και να υπογραμμίσω τα θέματα που συζήτησαν. Φυσικά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε τις θέσεις του στη συνομιλία αυτή. Δυστυχώς, ορισμένες από τις εκφράσεις μου προκάλεσαν παρερμηνείες”.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις δηλώσεις Αρίντς. Ωστόσο, το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που ζητούσε ενημέρωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για την επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του. (defencenet)

Ξέρετε τί ἀντιλαμβάνομαι; Μᾶλλον πρόωρη ἦταν ἡ δήλωσις… Σὲ μία μὲ δύο ἑβδομᾶδες θὰ μᾶς τὴν ἐπαναλάβουν, ἀλλὰ ἐμεῖς δὲν θὰ δίδουμε σημασία διότι τότε θὰ μᾶς κόβουν τὸ ῥεῦμα… Ξέρετε… Αὐτὸ ποὺ δὲν θὰ πληρώσουμε… Κι ἐὰν δὲν ἔχῃ ῥεῦμα ὁ Ἕλλην, μὲ τὶς δηλώσεις τοῦ Ἀρίντς καὶ τοὺς ἐκνευρισμοὺς τοῦ Μοσιάλου θὰ ἀσχολεῖται; Δὲν κάνει..

Φιλονόη.


(Visited 24 times, 1 visits today)
Leave a Reply