Ὁ θεὸς εἶναι «παντογνώστης» καὶ «πανόπτης».

Ο Θεός είναι «παντογνώστης» και «πανόπτης» («τεκμηριωμένον» αυτό…)Ὁ θεὸς εἶναι «παντογνώστης» καὶ «πανόπτης».

«Τα μάτια τού Κυρίου είναι σε κάθε τόπο, παρατηρώντας κακούς και αγαθούς» (Παροιμίες, 15: 3).«“Μπορεί κάποιος να κρυφτεί σε κρυφούς τόπους κι εγώ να μη τον δω;”, λέει ο Κύριος» (Ιερεμίας, 23: 24).«Ο Θεός είναι μεγαλύτερος από την καρδιά μας και γνωρίζει τα πάντα» (Α’ καθολική επιστολή Ιωάννου, 3: 20).Αυτά είναι μερικά από τα χωρία τής Αγίας Γραφής, όπου ρητώς κι απεριφράστως, δηλώνεται η παντογνωσία τού Εβραίου Θεού τών χριστιανών, Γιαχβέ.Κι όμως… Μέσα στην «θεόπνευστη» Αγία Γραφή, υπάρχουν πλήθος άλλων χωρίων, που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα άνωθεν κι αμφισβητούν ευθέως, τόσο την (παντο)γνωστική και…αντιληπτική ικανότητα τού Θεού, όσο και την…όρασή του!

Ας διαβάσουμε λοιπόν ένα μικρό δείγμα…

«Και ο Κύριος ο Θεός κάλεσε τον Αδάμ, και του είπε: “Αδάμ πού είσαι;”» (Γένεσις, 3: 9).

«Και ο Κύριος κατέβηκε για να δει την πόλη και τον πύργο, που οικοδόμησαν οι γιοι των ανθρώπων» (Γένεσις, 11: 5).

«Και είπε (ο Θεός) σ’ αυτόν (τον Αβραάμ): “Πού είναι η γυναίκα σου η Σάρα;”» (Γένεσις, 18: 9).

«Και ο Κύριος είπε: “Η κραυγή των Σοδόμων και των Γομόρρων πλήθυνε και η αμαρτία τους είναι υπερβολικά βαριά. Θα κατέβω, λοιπόν, και θα δω αν έπραξαν ολοκληρωτικά σύμφωνα με την κραυγή που έρχεται σε μένα· και θα γνωρίσω, μήπως όχι”» (Γένεσις, 18: 20-21).

«Είπε (ο Θεός) σ’ αυτόν: “Ποιό είναι το όνομά σου;”. Κι αυτός είπε: “Ιακώβ”» (Γένεσις, 32: 27).

«Και ο Θεός ήρθε στον Βαλαάμ, και του είπε: “Τί θέλουν αυτοί οι άνθρωποι μαζί σου;”» (Αριθμοί, 22: 9).

«Και ο Κύριος είπε στον Σατανά: “Από πού έρχεσαι;”» (Ιώβ, 1: 7). (πᾶρε -δῶσε)

Δὲν ξέρω τί γίνεται μὲ τὸν θεό. 

Αὐτὸ ποὺ ξέρω εἶναι πὼς αὐτὸς (ἢ αὐτοὶ) ποὺ σήμερα τὸ παίζει θεός (θεοί) πασχίζει (-ουν) νὰ εἶναι παντογνῶστης (-ες) καὶ πανόπτης (-ες). 

Ῥίξτε μίαν ματιὰ γύρω σας κι ἐπάνω ἀπὸ τὸ κεφάλι σας. 

Ἀπὸ τὰ ἀπλούστατα κινητά, τὸ κάθε μορφῆς ἀσύρματον δίκτυον ἔως ὅλο αὐτὸ τὸ δορυφορικὸ σύστημα παρακολουθήσεως ποὺ ἔχει στηθεῖ γύρω ἀπὸ τὸν πλανήτη.

Κάποιοι τό παίζουν θεοί;

Μᾶλλον…. 

Ἀλλά μποροῦν νά γίνουν; Ἢ ἔςτῳ, ἐὰν γίνουν, θά καταφέρουν νά κρατήσουν τήν θέσι τους;

Ἢ ἕνας ἁπλός Προμηθεῦς θά τούς ἀποκαθηλώσῃ ἐκ νέου;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τὸ σχόλιόν μου ἴσως φαντάζῃ ἄσκοπον κι ἄκαιρον. Ἀλλά κάπου τό βασίζω. Βλέπετε αὐτὸ τὸ «παντογνώστης» καὶ «πανόπτης» πολὺ μὲ προκαλεῖ!  Ἀφῆστε ποὺ παρὰ τὶς προσπάθειες τοῦ κάθε θεοῦ, σὲ κάθε περίοδο βασιλείας του, ἐὰν δὲν εἶχε τοὺς ῥουφιάνους του, θεός δὲν θὰ ἦταν. 


(Visited 95 times, 1 visits today)
43 thoughts on “Ὁ θεὸς εἶναι «παντογνώστης» καὶ «πανόπτης».

 1. Αγαπητή Φιλονόη,

  Στα χλευαστικά σου σχόλια, θα μπορύσα να απαντήσω με έναν επίσης χλευασμό : “Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι” και να τελειώναμε, αλλά δεν θα το κάνω. Και θα σου απαντήσω χωρίς να χρησιμοποιήσω τη δική σου μέθοδο αμφισβήτησης, αλλά φευ, παντογνωσίας.

  Τα θεολογικά γράμματα απαιτούν καρδίαν καθαράν και πνεύμα ευθές (εν τοις εγκάτοις) προκειμένου να γίνουν κατανοητά. Δηλαδή, με άλλα λόγια, νουν Χριστού πρέπει να έχει αυτός που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα.

  Θα μπορούσε να σου απαντήσει στις ερωτήσεις σου ένας πιστός ισλαμιστής, ένας πιστός εβραίος, ένας πιστός παπικός, ένας προτεστάντης ή ακόμη και ένας ορθόδοξος, αλλά με αφώτιστο νουν. Όπως είναι και όλοι οι άλλοι.

  Το ερώτημα που θέτει ο θεός στον Αδάμ ή και αλλού, δεν είναι διότι δεν γνωρίζει. Γνωρίζει, αλλά περιμένει να δει την ανταπόκριση. Την αγαθή ή εναγή πρεοαίρεσή μας. Ο Αδάμ δεν απεκρίθη με συντριβή προς τον Κύριο, δεν έπεσε χάμω να του ζητήσει συγχώρεση, ούτε αυτός, ούτε η Εύα. Η προαίρεσή τους είχε διαστραφεί και οι απαντήσεις που έδωσαν ήταν οι απαντήσεις του Εωσφόρου. Εκείνος απαντούσε. Και θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι αμετανόητος ο πλανών την οικουμένη, επειδή ένα πράγμα του είναι αδύνατο : Η ταπείνωση.

  Δυστυχώς, βρίσκεσαι ακόμη κι εσύ στην αδαμιαία εποχή, αν και έχουμε 2011 χρόνια μετά Χριστόν και μετά Χριστού. Ίσως το φταίξιμο να μην είναι απόλυτα δικό σου. Με κακούς δάσκαλους έμπλεξες, αν αυτοί είχαν θρησκευτικά ενδιαφέροντα, το δε χειρότερο, είναι ότι χλευάζεις το θεό Γιαχβέ των χριστιανών. Νέος Αδάμ ονομάζεται ο Χριστός και νέοι ” αδάμ” καλούνται να γίνουν όλοι οι άνθρωποι. Όχι επειδή είναι Εβραίοι, όχι διότι είναι Ελληνες.

  Αυτά τα ολίγα και συγχώρα με, αλλά δεν θα επανέλθω.

  • «Το ερώτημα που θέτει ο θεός στον Αδάμ ή και αλλού, δεν είναι διότι δεν γνωρίζει. Γνωρίζει, αλλά περιμένει να δει την ανταπόκριση».

   Ο Θεός ως «παντογνώστης», θα ήταν σε θέση να προβλέψει την απάντηση του Άβελ. Άρα η ερώτηση δεν θα είχε νόημα. Οπότε άκυρο το επιχείρημα.

 2. Καλὰ Κυπριανέ…
  Φρόντισε ἐσὺ τὰ ἑβραϊκά σου ἐργα κι ἐγὼ θὰ φροντίσω τὰ ἑλληνικά μου.
  Ὅπως ἀντιλαμβάνεσαι, ἑβραϊσμὸς κι ἑλληνισμὸς εἶναι δύο κόσμοι ἄσχετοι.
  Ὁ δικός σου χρειάζεται κατασκόπους, ἔλεγχο κι ἀπόλυτη ἐποπτεία. ]
  Ὁ δικός μου ἐλευθερία, φῶς κι ἐπιστήμη.
  Σκοτάδι ἐσύ, φῶς ἐγώ…
  Ποῦ νὰ βρεθῇ κοινός δρόμος;
  (Καὶ ποῦ εἶσαι… Μὴν ἀρχίσεις πάλι νὰ παπαγαλίζῃς τοὺς ἑβραιοπατέρες σου, διότι δεσμεύομαι νὰ βάζω φατσοῦλες καὶ λουλουδάκια στὰ σχόλια. Μόνον γιὰ αὐτό ἀξίζουν!!!)

 3. ΚΥΠΡΙΑΝΕ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ, ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ. ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.

 4. Μεγάλη η απορία μου! Ο Γιαχβέ θεός των χριστιανών; Και κατ’ αρχήν δεν είναι Γιαχβέ αλλά ΙΕΒΕ όπου ΕΒΕ η δική μας ΗΒΗ και Ι (γιοντ στα εβραϊκά) το φαλλικό σύμβολο ( όπου πάει ο νους σας). Είναι γεγονός ότι ο χριστιανισμός και το ισλάμ δεν αναφέρονται στον ΙΕΒΕ ή Γιαχβέ ή Ιεχωβά (κανείς δεν ξέρει την πραγματική προφορά του τετραγράμματου) αλλά τον αναπαριστούν. Ο συνδυασμός καμπαναριού και τρούλου ή μιναρέ και τρούλου τον ΙΕΒΕ υπονούν. Το θέμα Φιλονόη είναι ότι τον εβραϊκό θεό δεν θα τον αποκαθηλώσει ένας Προμηθέας μια και τον περιέχει και είναι η άλλη όψη του, ο Εωσφόρος (αυτός που φέρνει το φως της γνώσεως) μόνο που τα ιερατεία, όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών θεώρησαν καλό, μέσα στην αμάθειά τους, να διαχωρίσουν αυτές τις δύο όψεις του γιατί ήθελαν ανθρώπους θρήσκους μεν αλλά χωρίς ενδιαφέροντα δηλαδή θρησκόληπτους. Τελικά ο άνθρωπος δημιουργεί τον θεό του….Οδυσσεύς

  • @Ήπειρος…
   Στην βίβλο (επειδή μας λένε ότι δεν την έχουμε διαβάσει) δεν αναφέρεται πουθενά η ονομασία του θεού τους σαν Γιαχβέ ή κάτι παρεμφερές. Αναφέρεται όμως σε νεότερες εκδόσεις της βίβλου, αλλά αυτή που έχω στην κατοχή μου είναι πάνω από 100 ετών. Μιάς και οι πεθαμένοι δεν μπορούν να μιλήσουν, βρήκαν οι καθοδηγητές μυαλών την ευκαιρία να προσθέσουν κάτι στο κατασκεύασμα ώστε να τους έχουν όλους με το μέρος τους.
   Όσον αφορά την καμπάνα, είναι φαλικό σύμβολο. Δώσε μία περισσότερη προσοχή και θα το διαπιστώσεις. Εκτός αυτού, αν υποθέσουμε ότι την πιέζεις προς τα κάτω και φαρδαίνεις το δεξιά-αριστερά στα οριζόντια, θα σου δώσει κι ένα άλλο αναπάντεχο σύμβολο, που σου δείχνει το από πού προήλθε ο… Κλωνοποιημένος άνθρωπος. Γιατί νομίζεις έδεσαν τον Προμηθέα; Μύθος μεν, αλλά με μεγάλη οντότητα και τρομερά κοσμικά μυστικά.
   Απλώς να πούμε ότι επιτέλους λύθηκε και είναι μαινόμενος. Τα πάντα είναι πολύ κοντά και κάθε απορία θα λυθεί σύντομα, αρκεί να έχουμε τα μυαλά έξω από το μαντρί και να στριμώξουμε στην γωνία τον τσοπάνη.
   Έγραψες μία φράση: “Τελικά ο άνθρωπος δημιουργεί τον θεό του…. Οδυσσεύς”. Είναι αυτό που ο ίδιος ο Όμηρος έκανε στην ιστορία της Οδύσσειας. Δημιούργησε τον εαυτό του με άλλο όνομα.

 5. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μία απάντηση σε όλα αυτά τα βιβλικά τραγελαφικά που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα της πατρίδας μου, ούτε καν με το θείον. Θα βάλω δίπλα στις λέξεις συμπληρωματικό, ή απάντηση. Δυστυχώς το blog δεν έχει έντονα γράμματα ή έγχρωμα για να μπορώ να τονίσω-ξεχωρίσω τις απαντήσεις.

  «Τα μάτια τού Κυρίου είναι σε κάθε τόπο, παρατηρώντας κακούς και αγαθούς»
  Ο Κύριος παρακαλείται να προσέχει πού βάζει τα μάτια του, έχει γεμίσει ο τόπος από μπανιστιρτζήδες. Τι παρατηρεί δηλαδή, αφού είναι παντογνώστης και γνωρίζει τα πάντα εκ των προτέρων. Εκτός κι αν δεν τα γνωρίζει, οπότε χρειάζεται να στέλνει άλλους να του τα λένε. Υπάρχει και η αγγελική παραπληροφόρηση. Ιδίως από τον άγγελο Γαμαλιήλ που επετέθη σε μία μικρή παιδίσκη με ένα λουλούδι και της είπε ότι τόκανε ο Κύριος.

  (Παροιμίες, 15: 3).«“Μπορεί κάποιος να κρυφτεί σε κρυφούς τόπους κι εγώ να μη τον δω;”, λέει ο Κύριος» (Ιερεμίας, 23: 24).
  Ούτε να χέσει δεν μπορεί κανείς πια.

  «Ο Θεός είναι μεγαλύτερος από την καρδιά μας και γνωρίζει τα πάντα» (Α’ καθολική επιστολή Ιωάννου, 3: 20).
  Ευτυχώς έχω μικρότερη καρδιά από τον θεό κι έτσι δεν θα χρειαστεί γερανός να την μεταφέρει στο χειρουργικό τραπέζι, οπότε πάλι θα την σκαπουλάρω. Αλλά ρε παιδί μου, αφού γνωρίζει τα πάντα, τότε αφού προ-γνώριζε ότι το κατασκεύασμά του ο άνθρωπος θα τον γράψει στα παπάρια του, τότε γιατί τον κατασκεύασε;

  «Και ο Κύριος ο Θεός κάλεσε τον Αδάμ, και του είπε: “Αδάμ πού είσαι;”» (Γένεσις, 3: 9). Κι απάντησε ο Αδάμ: «Τώρα πλάκα μας κάνεις; Δεν ξέρεις που είμαι; Αφού είσαι παντογνώστης».
  «Και ο Κύριος κατέβηκε για να δει την πόλη και τον πύργο, που οικοδόμησαν οι γιοι των ανθρώπων» (Γένεσις, 11: 5). Υπήρχαν δηλαδή και οι γιοί των θεών ε; Ύπουλο αυτό. Γιατί κατέβηκε να την δει; Δεν μπορούσε να κάνει ένα Zoom και να την δει; Ή μήπως δεν ήξερε ο παντογνώστης τι έκαναν οι… γιοί των ανθρώπων; (οι γιοί, όχι οι άνθρωποι)

  «Και είπε (ο Θεός) σ’ αυτόν (τον Αβραάμ): “Πού είναι η γυναίκα σου η Σάρα;”» (Γένεσις, 18: 9). Κι απάντησε ο Αβραάμ: «Την έστειλα να πάει να γαμηθεί με τον Φαραώ να τον κολλήσει σύφιλη. Αυτό δεν μούπες να κάνω; Γιατί ρωτάς αφού ξέρεις; Το ξέχασες; Δική σου εντολή ήταν».

  «Και ο Κύριος είπε: “Η κραυγή των Σοδόμων και των Γομόρρων πλήθυνε και η αμαρτία τους είναι υπερβολικά βαριά. Θα κατέβω, λοιπόν, και θα δω αν έπραξαν ολοκληρωτικά σύμφωνα με την κραυγή που έρχεται σε μένα• και θα γνωρίσω, μήπως όχι”» (Γένεσις, 18: 20-21). Απόδειξις ότι ο Κύριος ήταν στις αρχές της πρεσβυωπίας κι έπρεπε να δει τα πράγματα από πιο κοντά. Αλλά αφού τα γνώριζε ήδη σαν παντογνώστης, γιατί θα έπρεπε να τα δει κιόλας; Εξ άλλου, η κραυγή των Σοδόμων ήταν επειδή οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν το κινητό τους στον κώλο και στην δόνηση και να τηλεφωνάνε ασταμάτητα στον εαυτό τους από το σταθερό. Τί το κακό έκαναν; Μήπως δεν πλήρωναν την Βόγγαφων;

  «Είπε (ο Θεός) σ’ αυτόν: “Ποιό είναι το όνομά σου;”. Κι αυτός είπε: “Ιακώβ”» (Γένεσις, 32: 27). Εδώ έχουμε και αρχές θεϊκού Αλτσχάιμερ.
  «Και ο Θεός ήρθε στον Βαλαάμ, και του είπε: “Τί θέλουν αυτοί οι άνθρωποι μαζί σου;”» (Αριθμοί, 22: 9). Κι ο Βαλαάμ αποκρίθηκε: «Για πες μου εσύ που είσαι παντογνώστης, τί θέλουν αυτοί οι άνθρωποι μαζί μου;»
  «Και ο Κύριος είπε στον Σατανά: “Από πού έρχεσαι;”» (Ιώβ, 1: 7) Κι ο σατανάς αποκρίθηκε: «Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα;» Κι ερώτησε ο Κύριος: «Ποιος είναι πάλι αυτός ο Νταλάρας;»

  Τι είναι πιο δύσκολο και χρειάζεται περισσότερη δύναμη και μαγκιά για να το δεχτείς; Το να πιστεύεις σε κάτι χωρίς να το έχεις δει ποτέ σου, έτσι απλά επειδή στο είπαν κάποιοι που και σε αυτούς το εμπέδωσαν δια της σπάθης κάποιοι άλλοι, και να φοβάσαι να το αποσχιστείς επειδή φοβάσαι ότι θα πας στην κόλαση, ή το να μην σε φοβίζει η κόλαση εφόσον αυτό που βλέπουν τα μάτια σου, σου δείχνει καθαρά ότι υπάρχει μεγάλη πλεκτάνη; Εγώ θέλω να πάω στην κόλαση, δεν έχει το δικαίωμα κανένας @@@μένος να με εμποδίζει να μην πάω. Αλλά θέλω να μου πει και το πώς είναι δυνατόν να πάω στην κόλαση όταν ακόμη και τον διάολο τον έχω γραμμένο στ’ αρχίδια μου;;;
  Ε, αφού έχουμε να κάνουμε με παντογνώστες, ας μας εξηγήσουν ορισμένα πράγματα μιάς και μας θέλουν μαζί τους στον παράδεισο. Δεν θα πρέπει να γνωρίζουμε τις προδιαγραφές του… οικήματος;;;
  1) Μία γιαγιά 95 ετών που έχει κάνει κάλους στα γόνατα από τις γονυκλυσίες κι έχει βγάλει έρπη στα χείλια από τα πολλά φιλήματα στις άγιες (???) εικόνες κι έχει δώσει την περιουσία της στους φτωχούς, ξαφνικά τρελαίνεται, παθαίνει ψυχικό τραμπάκουλο και πάει και σκοτώνει τον γείτονα. Όταν επιστρέφει σπίτι δεν θυμάται τίποτα. ΠΟΥ θα πάει αυτή η γυναίκα; Στην κόλαση ή στον παράδεισο; Αν στην κόλαση, ποιος ευθύνεται για αυτό; Αν στον παράδεισο; Ποιος; Το θύμα τι έφταιγε;
  2) Στον παράδεισο θα υπάρχουν και οι αράπηδες; Αν ναι, θα είναι εκεί και η Τζούλια;
  3) Στον παράδεισο παίζουν ποδόσφαιρο, τένις, βόλεϊ, σκάκι, τρίλιζα κλπ τέτοια; Δεν παίζουν και το λέω στα σίγουρα γιατί όλοι γνωρίζουν το αποτέλεσμα εκ των προτέρων κι έχει πέσει πολλή βαρεμάρα στην αιωνιότητα.
  4) Πόσος χρόνος χρειάζεται αν ξεκινήσεις από την μία άκρη της αιωνιότητας για να πας να επισκεφτείς έναν φίλο σου που μένει στην άλλη άκρη της αιωνιότητας; Μάλλον δεν θα τον φτάσεις ποτέ. Ούτε η σκέψη σου δεν θα τον φτάσει γιατί θα απέχει μία αιωνιότητα απόσταση.
  5) Για κατούρημα πάνε στον παράδεισο; Έχουν ακόμη τα γεννητικά τους όργανα; Γιατί αν δεν τα έχουν τότε πως ξεχωρίζουν ότι δεν είναι όλοι άντρες ή γυναίκες; Το πήδημα επιτρέπεται; Ελπίζω πως ναι, αφού μετά την πράξη όλες οι γυναίκες θα είναι και πάλι παρθένες.
  6) Τηλεόραση θα υπάρχει; Πώς θα διασκεδάζουν; Τι έργα θα ανεβαίνουν, κι αν θα μπορεί ο πρωταγωνιστής να φιλάει την πρωταγωνίστρια. Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι από ποιόν θα αποδίδεται; Αφού ο Γαμαλιήλ θα είναι απασχολημένος με την Τζούλια σε άλλο γύρισμα, θα αποδίδεται από τον ακατονόμαστο;
  7) Αν μετανοιώσουμε και θελήσουμε να πάμε στην κόλαση, υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
  8) Επί γης, μας έχουν σπάσει τα παπάρια οι καμπάνες όλες τις ώρες της ημέρας και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε όσοι δουλεύαμε σε βραδινή δουλειά και ζητάμε λίγη ξεκούραση για να πάμε να ξαναδουλέψουμε. Μάλιστα όταν βρισκόμαστε εν ώρα σεξ και προσπαθούμε να κάνουμε οικογένεια, ξαφνικά αντί να λέμε το όνομα της γυναίκας μας πάνω στο σπρώξε-σπρώξε, λέμε το όνομα κάποιας παρθένας, αφού πρώτα βάλουμε το ρήμα γαμέω-γαμώ (που σημαίνει κάνω γάμο) και στο τέλος την ένδειξη σε ποιόν ανήκει. Την λέξη «σου» δηλαδή. Επιτέλους, καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε οικογένεια ξεκαύλωτοι. Γι’ αυτό οι παπάδες είναι πολύτεκνοι, επειδή βαράνε την καμπάνα ότι ώρα δεν γαμέουν. Θέλουμε αποδείξεις ότι όσο θα είμαστε στον παράδεισο δεν θα ηχήσει καμία πηδηγμένη καμπάνα. Τότε, το συζητάμε.
  9) Αφού δεν θα υπάρχει αμαρτία πλέον, θα θέλαμε να κάνουμε μια ερώτηση. Μπουρδέλα θα έχει ο παράδεισος; Οι πόρνες θα συγχωρούνται αυτομάτως;
  10) Μα τι κάθομαι και γράφω, αφού ο παντογνώστης γνωρίζει τα πάντα εκ των προτέρων. Μάλιστα γνωρίζει επακριβώς και τον αριθμό των ψυχών που θα πάνε στον παράδεισο. Τρία δισεκατομμύρια 666 χιλιάδες 666 κι ένα πούστη. (ο ιερωμένος που πρόλαβε να μετανοήσει) Αλλά φού ξέρει ότι θα νικήσει τον διάολο, ο διάολος δεν το ξέρει αφού είναι κι αυτός θεός; Ή τούριξε Αλτσχάιμερ;
  11) Αφού ΞΕΡΕΙ το πόσο πολύ θέλω να τον δω, για να αρχίσω επιτέλους να λέω καλά λόγια για την πάρτι του και να γίνω κι εγώ πιστός, γιατί μου κρύβεται; Γιατί κρύβεται σε όλους σας; Αυτός ο ιός που έχετε στον εγκέφαλό σας λέγεται «ιός του θεού». Γι’ αυτό γιατρούλη Χριστο-Δουλίδη, ασχολήσου με την επιστήμη σου και σταμάτα επιτέλους την μαλακία μπας και δεις το φως το αληθινόν. Κι επειδή βλέπω ότι σε όλα τα Posts διορθώνεις τους πάντες, μήπως ρε συ Χριστο-Δουλίδη αντί για μαλακία θα μου σύστηνες να έλεγα καλύτερα: «Παλινδρόμηση δια της χειρός του άρχοντα των σκελών προς ανάμνησιν αγαπημένων προσώπων;;;»
  Επιτέλους, κόψε τον αυνανισμό, άμα θες να το κάνεις τόσο πολύ πήγαινε σε κανένα άλλο blog και λέρωσε κανενός άλλου τον τοίχο. Εδώ μέσα μαζευόμαστε της γης οι κολασμένοι. Εσύ τι δουλειά έχεις στην κόλαση; Δεν ξέρεις ότι εδώ πηδάμε; Τα θέλει ο κώλος σου, αυτό φαίνεται.
  12) Κύριε, εσύ που είσαι παντογνώστης, φυσικά γνωρίζεις… όχι ότι δεν υπάρχεις, αλλά… να… πώς να στο πω… ότι σέβομαι οποιαδήποτε άποψη του καθενός και δεν προσπαθώ να του εμπεδώσω την δική μου. Όταν όμως βλέπω ότι εδώ πάει να γίνει μια σοβαρή αντικειμενική συζήτηση και βγαίνουν κάποια καθίκια πληρωμένα και την κάνουν «αιδοίο» (το αιδοίο δεν είναι ωραίο, εσύ το είπες) τότε οφείλω κι εγώ να αντιδράσω όπως αρμόζει σε αυτά τα γιογιό. (Κύριε, προλαβαίνω τον γνωστό πλέον χριστοπαπαρίδη του blog πριν προλάβει να μου πει ότι καλύτερα να έλεγα γιογιό αντί για καθίκια) Κι επειδή κύριε είσαι φιλεύσπλαχνος, απόδειξη ότι δολοφόνησες μέχρι και τον γιό σου αλλά εμένα με άφησες να ζήσω, υπόσχομαι ότι δεν θα απαντήσω σε αυτόν τον πανίβλακα χριστοπαπαρίδη που λέει ότι η φράση του δολοφονηθέντος από σένα γιού σου: «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι», είναι χλευασμός.
  13) Α, και πούσαι Κύριε… Φραγκούλη με λένε. Όχι τίποτα, αλλά επειδή στην Γένεση στα κεφάλαια 32:27, σε παρουσιάζουν ότι ξέχασες το όνομα του Ιακώβ και τον ρώτησες πώς τον λένε. Βρε τους παλιοσυκοφάντες. Άντε μπάι, τα λέμε στην Δευτέρα παρουσία. Μην το ξεχάσεις, Δεκέμβριο του 2012 είναι. Πάρε και τον γιό σου μαζί. Μη φοβάσαι, θα με γνωρίσεις εύκολα. Θα είμαι σε μία γωνία και θα τρέμω απ’ τον φόβο μου.

 6. Ἐπειδὴ πολλὰ ἐλέχθησαν περὶ ‘Ἀδάμ’ καὶ ἐπειδὴ οὐδέποτε συμμετέχω εἰς δημοσίας συζητήσεις περὶ θεολογικῶν γενικῶς θεμάτων θὰ περιορισθῶ νὰ δώσω μίαν ἄλλην ἄποψιν π[ερὶ τῆς καταγωγῆς τοῦ ὀνόματος τούτου. Κατατάσσεται ὅθεν εἰς τὴν κατηγορίαν τῶν γηΐνων ὀνομάτων (ἐκ τῆς ρίζης ‘δα’ ἤξ ‘γὰ’, (θεμικῶν κατὰ Μάνον Φαλτάϊτς) ὅπως ὁ ἀδάμας, ὁ Ἀθάμας (πατὴρ τοῦ Φρίξου καὶ τῆς Ἕλλης), τὰ Ἀθαμανικὰ ὄρη (Τζουμέρκα) καὶ ἄλλαι. Ἄν τοῦτο ἀληθεύει ἡ μελέτη ‘κάποιων’ κειμένων ὁδηγεῖται εἰς ἄλλας ἀτραπούς. Ἀλλὰ μέχρις ἐδῶ.

 7. Προς τον Νικόλαο σχετικά με το όνομα Αδάμ και αυτά που γράφουν τα θρησκευτικά μας βιβλία (*) : Αδάμ σημαίνει το όνομα το οποίο συμβολίζει τα τέσερα σημεία του ορίζοντα
  Α = Ανατολή
  Δ = Δύση
  Α = Άρκτος
  Μ = Μεσημβρία

  (*) Φιλοκαλία

  • Βεβαίως εἶναι καὶ αὐτὴ μία ἄποψις μὴ στερουμένη λογικῆς καὶ μὲ ἱκανοποιητικὴν τεκμηρίωσιν.βεβαιώνουσα τὴν ἑλληνικὴν προέλευσιν τοῦ ὀνόματος.

   • Σουμεριακό. Το εβραϊκό είναι κομμένο, του λείπει το Α από την κατάληξη. Σαν το πετσάκι της περιτομής. ADAMA λέγεται. “Αδάμα”. Όταν του κόψανε το πετσάκι έκανε “Α” και έτσι δεν συμπεριελήφθη στο σύνολο της λέξεως. 🙂
    Η πρώτη γυναίκα του Αδάμ τους, ήτανε η Λίλιθ. Ούτε για αυτήν λένε τίποτα. Να μας πούνε ποιά ήτανε η Λίλιθ λοιπόν και το ξανασυζητάμε.

 8. Περί ΑΔΑΜ και λοιπού συναπαντήματος, όποιος έχει υπομονή και ανοιχτό μυαλό μπορεί να διαβάσει το pdf που είναι σε αυτό το λινκ.
  http://www.hellasforever.gr/adam-promitheas-dias.pdf
  Ακούς εκεί Ανατολή-Δύση και τοιαύτες παπαριές !!!! Μα τί λες φίλε Νικόλαε; Φυσικά και στερείται λογικής. Είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ. Η λέξη άρχεται από τους Σουμέριους με την δημιουργία του πρώτου τους ανθρώπου από τους Ανουννάκι, τον οποίο και ονόμασαν ΑΔΑΜΑ. Τώρα να δούμε πώς διάολο θα δικαιολογήσει ο φίλος ο άλλος το επιπλέον Αλφα που υπάρχει στο τέλος. Αν διάβαζε και κανένα άλλο βιβλίο με την ιστορία άλλων λαών θα μπορούσε να προσέχει πριν πληκτρολογεί. Όσο για την Εύα, η λέξη σημαίνει ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Που δείχνει καθαρά ότι κι εκείνη είναι παρασκευασμένη. Αν στα Ελληνικά δεν γίνεται κατανοητό, βάλε στον μεταφραστή των αγγλικών την λέξη EVE που σημαίνει Εύα, να δεις την μετάφραση.

  • Πρῶτον, Ἀγαπητὲ Φραγούλη, οὐδὲν εἶπα περὶ Ἀνατολῆς καὶ Δύσεως. Ἄλλος τὰ ἔγραψε καὶ μᾶλλον δὲν ἐδιάβασες σωστά λόγω προφανῶς σπουδῆς (βιασύνης)..
   Δεύτερον, ὀλίγη εὐγένεια καὶ καθαρώτερος λόγος δὲν βλάπτει.
   Τρίτον, Ἔχεις τὴν ἄποψίν σου μὲ τὴν ὁποίαν διαφωνῶ μέν ριζικῶς ἀλλὰ τὴν σέβομαι.
   Τέταρτον, πρόσεξε τὸ σημαινόμενον εἰς τὴν λέξιν Εὔα (Εὔη). Εὖ -ἡ
   Πέμπτον, όίγη ἐμβρίθεια εἰς τὰ Πελασγικὰ καὶ τὴ Γραμμικὴν γραφὴν θὰ σὲ ὠφελήσῃ.
   Ἕκτον, μὴ βιάζεσαι. Ὅπως ἔλεγε καὶ ὁ Βίας ὁ Πριηνεὺς “βραδέως ἐγχείρει τοῖς πραττομένοις (ἤ λεγομένοις) ἐγχειρήσας δὲ πρᾶττε βραδέως
   Καὶ τέλος, δὲν ἔχομεν πετσάκι τῆς περιτομῆς ἀλλὰ ἀκροποσθίαν.

   • Νικόλαε δεν είπα ότι εσύ έγραψες περί ανατολής και δύσεως, πρόσεξε κι εσύ τι διαβάζεις. Λόγω προφανώς σπουδής (βιασύνης)
    Δεν υπάρχει καθαρότερος λόγος από αυτόν που έχει ανάγκη ο καθένας να πει την συγκεκριμένη στιγμή. Εκτός κι αν θέλεις να ακούς αυτά που θέλεις, οπότε πες μου τί θες να ακούσεις κι εγώ ευχαρίστως θα στα επαναλάβω.
    Κι εγώ σέβομαι τις απόψεις εκείνων που διαφωνώ, αν δεν υπήρχαν οι διαφωνίες θάπεφτε πολύ μοναξιά. Δεν σέβομαι όμως (δεν μιλώ για εσένα) όποιον είναι παρωπιδιασμένος και εμμένει στις δικές του ασυζητητί.
    Και αν σου πω περί της εμβρίθειας εις τα πελασγικά ότι δεν μου χρειάζεται πλέον επειδή βαρέθηκα να ξανα-ασχολούμαι συνέχεια; Μάθημα που τόμαθες δεν χρειάζεται να το ξαναμάθεις.
    Βιάζομαι; Γιατί βιάζομαι; Δεν είδα πουθενά ότι βιάζομαι.
    Ακροποσθίαν; Συγγνώμη αλλά Ακροβυσθία λέγεται.

  • Φραγκούλη, ἐννοῶ ὅτι δέν εἶναι Ἑλληνικό, ἐνῶ οἱ ἄλλες λέξεις «Ἀνατολή» «Δύσις» κλπ. εἶναι Ἑλληνικές. Ὅτι μᾶς συμφέρει υἱοθετοῦμε; Ἄς σοβαρευτοῦμε λίγο, Κυπριανέ!

 9. Μινώταυρος : Μά Ἑβραϊκό δέν εἶναι τό ὄνομα, Κυπριανέ;

  Κυπριανός Χ : Ναι, είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ούτε συνεπάγεται, και ιδιοκτησιακό καθεστώς του ονόματος. Περιττεύει νομίζω να σχολιάσω (περί του ονόματος ο λόγος) τα θεοσοφικά του αποκρυφιστικού ιερατείου της ελίτ των μυστικιστών.

 10. Προς τον Μινώταυρο σχετικά με το ” … ἐννοῶ ὅτι δέν εἶναι Ἑλληνικό (σ.σ. όνομα το Αδάμ), ἐνῶ οἱ ἄλλες λέξεις «Ἀνατολή» «Δύσις» κλπ. εἶναι Ἑλληνικές. Ὅτι μᾶς συμφέρει υἱοθετοῦμε; Ἄς σοβαρευτοῦμε λίγο, Κυπριανέ!

  Μπορεί η λέξη-όνομα Αδάμ να έλκει την καταγωγή εξ Εβραίων, αλλά σε τίποτα δεν μας εμποδίζει να νοηματοδοτήσουμε τη λέξη σύμφωνα με το δικό μας λόγο. Ο οποίος σημειωτέον απέκτησε οικουμενικές διαστάσεις “μια φορά και έναν καιρό” χωρίς βιαία επιβολή, Ούτε εξισλαμίσαμε, τρόπος του λέγειν, ποτέ κανένα, ούτε τον κάψαμε στη φωτιά, επειδή δεν συμφωνούσε με τα δικά μας. Και βεβαίως, δεν σταυρώσαμε ποτέ κανένα.

  Με άλλα λόγια, η επικράτηση του Χριστιανισμού και η δι΄ αυτού διάδοση και εξάπλωση του ελληνικού λόγου, δεν έγινε με επανάσταση. Σημείωσε εδώ, ότι είναι άλλο μεγάλο θέμα τι έκαναν εκείνοι οι οποίοι διέστρεφαν και διαστρέβλωναν για το δικό τους συμφέρον τον ελληνικό λόγο και την ιερότητα που αυτός προσέλαβε.

  Κοντά σε αυτό το τελευταίο, θα πρέπει να προσθέσεις εκείνους οι οποίοι δέχτηκαν τον ελληνικό λόγο, αλλά με απώτερο στόχο να τον καταστρέψουν. Επειδή δεν μπόρεσαν ποτέ να εννοήσουν και να δεχθούν αυτά που εμείς τους δώσαμε να καταλάβουν, αφού ήταν δικά τους. Το μίσος που έκρυβαν μέσα τους οφειλόταν, αφενός στο ότι μας θεωρούσαν κλέφτες και διαφθορείς των παραδόσεών τους, αφετέρου δε, στην ηθελημένη τους άρνηση να παραδεχθούν ένα αδιανόητο έγκλημα που διέπραξαν, φευ, εν ονόματι του θεού που λάτρευαν.

  Επειδή λοιπόν είναι καιρός να σοβαρευτούμε, καθώς γράφεις, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ειδικά εμείς οι Έλληνες, ότι δεν διεκδικούμε ιδιοκτησιακά προνόμια ούτε στο λόγο μας, ούτε στην καταγωγή μας, ούτε ακόμη και στα γονίδιά μας. Εκ Θεού είναι όλα αυτά και σ΄ Αυτόν τα χρωστάμε. Δεν είναι όμως ο οιωσδήποτε θεός. Είναι ο Θεός, του οποίου το όνομα εφανερώθη δια του Λόγου, εν αγίω Πνεύματι, και αυτόν τον Θεό ομολογούμε και πάντα θα προσκυνούμε εν (αγίω) Πνεύματι και Αληθεία (είναι ο Χριστός).

  Παρενθετικά
  Στο διάλογο με την μιαρά Σαμαρείτιδα ο Κύριος της λέγει :
  “… αλλ΄ έρχεται ώρα, και νυν εστιν, ότε οι αληθινοί προσκυνηταί προσκυνήσουσι τω πατρί εν πνεύματι και αληθεία”

 11. @αχριστοδουλίδη.
  Ποιός τον γαμεί τον Κύριο και την ανύπαρκτη Σαμαρείτιδα!!!!
  Μας χώνεις εδώ κάθε φορά τροπάρια του Γιαχβέ σου κι έχεις καταντήσει αηδία. Σκέφτηκες ποτέ αν τυχόν και η μαμά σου ήταν από το Αμπουντάμπι κι ο μπαμπάς σου ναυτικός, ΤΙ θρησκεία θα είχες τώρα την οποία και θα υπεράσπιζες; Σταμάτα να τσαμπουνάς θρησκευτικές μαλακίες, βγάλε τις παρωπίδες και συζήτα αντικειμενικά όπως κάνουμε εδώ χωρίς να βάζεις και τον χριστό σου μέσα. Εξήγησέ μας τί είναι ΘΕΟΣ. Αναλυτικά, γιατί ίσως όλοι εδώ να είμαστε κόπανοι και περιμένουμε εσένα να μας το εξηγήσεις.
  Όσο για την επικράτηση του χριστιανισμού και την δι΄ αυτού διάδοση και εξάπλωση του ελληνικού λόγου, που δεν έγινε με επανάσταση, όπως μας λες, αποδεικνύει ότι δεν είσαι βλάκας. Είσαι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ από κάποιους και ποιείς τα των αργυρίων σου. Μήπως έχεις και γένια; Σε όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου θα βρεις ότι ο χριστιανισμός επικράτησε δια της μάχαιρας και του ανασκολπισμού. Τράβα κάπου αλλού να κάνεις προσυλητισμό. Ώπςςςςς, ώστε τίποτα δεν μας εμποδίζει να νοηματοδοτήσουμε τη λέξη σύμφωνα με το δικό μας λόγο;;; Δηλαδή εννοείς ότι τίποτα δεν μας εμποδίζει να αυθαιρετούμε; Τότε θα σου μιλήσω όπως σου ταιριάζει. Ο Καραϊσκάκης είπε στους Τούρκους ότι θα μου κλάσετε τον μπούντζον. Εγώ σου λέω κλάσε μας μιά μάντρα αρχίδια. Είδες αυθαιρεσία στην φράση; Σάλτα φεύγα από δω, ή κάτσε και γράφε αντικειμενικά αν θες να τύχεις σεβασμού. και μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας.

  • Πολὺ καλλίτερα φίλε Φραγκοὐλη. Συνενοούμεθα. Καὶ τώρα εἰς τὰ ἐποικοδομητικά.
   Ὡς πρὸς τὰς λέξεις ‘ἀκροποσθία’ καὶ ‘ἀκροβυστία’ (τὸ ‘Ἀκροβυθία’ τὸ λαμβάνω ὡς λάθος κατὰ τὴν πληκτρολόγησιν) ἄν καὶ οὐσιαστικῶς σημαίνουν τὸ ἴδιον πρᾶγμα ὑπάρχει ἐντούτοις μία διαφορά. Ἀκροποσθία εἶναι αὐτὸ τὸ ὁποῖον εἶναι, ἀναφέρεται δὲ καὶ ὑπὸ τοῦ Γαληνοῦ καὶ ὑπὸ τοῦ Ἀριστοτέλους, ἐνῶ ἀντιθέτως ἡ ‘ἀκροβυστία’ εἰς τὴν γλῶσσαν τῶν ἐλληνιζόντων Ἰουδαίων ἀπέβη ἀντίθετος πρὸς τὴν λέξιν περιτομή, εἰς δὲ τὴν καινὴν Διαθήκην, ὅπου ἡ λέξις χρησιμοποιεῖται σχεδὸν ἀποκλειστικῶς ὑπὸ τοῦ Παύλου σημαίνει τὴν κατάστασιν τοῦ ἀπεριτμήτου ἐν ἀντιθέσει πρὸς τοὺς περιτετμημένους. Τὴν αὐτὴν ἔννοιαν ἐξ ἄλλου δίδει καὶ τὸ λεξικὸν Σούδα ἔνθα: Ἀκροβυστία• τὸ μὴ περιτετμῆσθαι. Περιτομὴ δὲ τὸ περιτετμῆσθαι τὸ ἄκρον.
   Ὅθεν καὶ συνάγεται ὅτι ἡ χρῆσις τῆς ἀκροποσθίας εἶναι ὀρθοτέρα τῆς ἀκροβυστίας ἄν καὶ τοῦτο δὲν εἶναι ἀπόλυτον ἤ δεσμευτικόν.

  • Προς Μινώταυρο,
   Μα, αν δεν κάνω λάθος, τους τελευταίους δυο με τρεις αιώνες ασχολούμαστε (διαφωτιστικά) με τη φύση και μόνο με τη φύση σε βαθμό πλήρους λεηλασίας. Εξ ου και τα “πράσινα” της αναπτύξεως. Ακόμη και τσιγάρα που θα σβύνουν μόνα τους, όπως λέει πρόσφατη είδηση, φτιάξαμε! Πρέπει να προστατεύσουμε τη φύση από τους καπνιστές και τα τσιγάρα τους!!

   Και κάτι τελευταίο

   Σε κάθε σχόλιο που καταθέτω υπάρχει η προειδοποίηση : “το σχόλιο περιμένει την έγκριση, για έλεγχο ακροτήτων”. Φαίνεται λοιπόν ότι ο διαχειριστής έχει περίεργες αντιλήψεις σε ό,τι αφορά στις λεγόμενες, και προστατευόμενες από αυτόν, λεκτικές ακρότητες. Το θλιβερό είναι ότι διακατέχεται από εμφανή επιμέλεια της χρηστικής γλώσσας, την οποία όμως κάνει κουρέλι επιτρέποντας το διασυρμό και τον εκχυδαϊσμό της.

   Δεν θα είχε επομένως καποιος άδικο να επαναλάβει, αυτό που παλαιότερα ένας εδώ μέσα είχε γράψει : ‘Ελληνες φυλαχθείτε, έρχονται οι πατριώτες, κάνοντας μια ελαφρά αλλαγή :

   Έλληνες φυλαχθείτε από τους γλωσσαμύντορες.

   Έρρωσθε

  • @Μινώταυρος.
   Αγαπητέ Μινώταυρε, μα με την φύση ασχολούμαστε. Αν έχουμε το χωράφι υγιές θα έχουμε και υγιή σπαρτά. Πρέπει λοιπόν να σκοτώσουμε ή να αδρανοποιήσουμε το μικρόβιο που περιμένει την στιγμή να κάνει επίθεση κι αυτή την στιγμή κάνει επίθεση ο θεός και μας εμποδίζει να δούμε το θείον. Είναι 2 εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα αυτά. Εφόσον θα έχουμε το θείον ο θεός είναι περιττός. Ο οποιοσδήποτε θεός που έχει ονόματα. Πολλοί είναι αυτοί που θα μας πουν για τον τάδε θεό αλλά κανείς τους δεν έχει την αίσθηση του θείου για να την αναλύσει. Όπως ο κύριος παρακάτω που είναι και παραπάνω και στην μέση κι οπουδήποτε και την χώνεται σαν την τσουτσού να μας διαλύσει κάθε τι, επιμένοντας ότι μόνο εκείνος έχει το απόλυτο δίκιο. Αν κάνεις μία αναζήτηση στα posts του και σε άλλες σελίδες θα το διαπιστώσεις. Είναι βαλτός, δεν είναι συζητητής ούτε αντικειμενικός.
   Μάλιστα έχει την και αναίδεια να μιλάει και για εκχυδαϊσμό της Ελληνικής γλώσσας, αναφερόμενος φυσικά σε εμένα, αόριστα, επειδή αν με κατονομάσει θα του καεί η γλώσσα, θα πάει στην κόλαση. Κι εκεί τα διαολάκια δεν είναι χαριωμένα όπως τούχουνε διδάξει κι έχουνε μία τσουτσούνα τόοοοοσο μεγάλη. Είδες τι κάνει η φύση;
   Αποφεύγει δε και από το να σκεφτεί το ότι η μόνη εκχυδαϊσμένη γλώσσα είναι αυτή που μιλάμε και γράφουμε ΟΛΟΙ μας σήμερα σε οποιαδήποτε μορφή της, εφόσον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ΑΡΧΑΙΑ Ελληνική. ΕΚΕΙΝΗ είναι η μητρική μας γλώσσα κι όχι αυτή που μιλάμε σήμερα, την οποία και καρατόμησε ο χριστιανισμός για να φτάσουμε στην καθαρεύουσα που ήταν για να μην καταλαβαίνει ο απλός πολίτης τον σπουδαγμένο πολίτη κι έτσι ο δεύτερος να του κάθεται στον σβέρκο. Ενώ στην αρχαιότητα η γλώσσα ήταν μονάχα μία κι ο πιο απλός άνθρωπος καταλάβαινε ακόμη και τον πιο σπουδαγμένο φιλόσοφο, ή ο πιο σπουδαγμένος φιλόσοφος μιλούσε άνετα και στην ίδια γλώσσα με τον πιο απλό άνθρωπο. Γι’ αυτό και υπήρχε ισορροπία στο πνευματικό επίπεδο της χώρα μας και μεγαλουργήσαμε.
   Κάποτε μου είπε ένας βουλευτής: «Φραγκούλη, εκ μέρους όλων μας σε ευχαριστούμε που τα είπες χύμα και τσουβαλάτα στον τάδε, γιατί εμείς ναι μεν θέλουμε αλλά δεν μπορούμε λόγω θέσης. Μερικές φορές χρειάζονται άνθρωποι σαν κι εσένα να χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή γλώσσα σαν την δική σου, αλλά παραδέχομαι ότι είμαστε σκλάβοι της γραβάτας μας».
   Αυτό, σαν απάντηση επειδή ο εν λόγω απολογητής των εδώ σελίδων, παίζει με την νοημοσύνη του διαχειριστή του ιστολογίου. Αν του βρίσω την μάνα τότε πιστεύω δεν θα μου δημοσιεύσει το σχόλιο. Αν όμως δεν καταφέρομαι σε κάτι τόσο προσβλητικό αλλά χρησιμοποιώ την κατάλληλη έκφραση ή ειρωνεία για το συγκεκριμένο τάδε σημείο, δεν μπορεί να μου τα σβήσει, επειδή οι λέξεις ναι μεν περιέχονται στο Ελληνικό λεξικό, άρα είναι ήδη υπάρχουσες κι εγκεκριμένες από το υπουργείο. Ακρότητα είναι να προσπαθείς να μου εμπεδώσεις με το ζόρι να πιστέψω σε κάτι που συμφέρει εσένα ας πούμε. Και οι Αμερικάνοι είναι περισσότεροι από εμάς. Είναι όμως οι καλύτεροι επειδή είναι περισσότεροι; Για να καταλάβεις το τι προσπαθεί να κάνει ο τρίχας εδώ μέσα, σου παραθέτω μερικές γραμμές από τον πρόλογο της ιστοσελίδας μου:

   «Μία φορά κι έναν καιρό, πέρασε από τον Παρθενώνα ο Περικλής. Στάθηκε από κάτω και αναφώνησε: «Πώωωω ρε π…στη μου, τι οικοδόμημα γ….ηστερό είναι αυτό; Πρέπει νάχε μεγάλα αρχ…. αυτός που τόκανε». Και πήγε πάνω, είδε τα αγάλματα, θαύμασε τις Καρυάτιδες, λυπήθηκε για τα μάρμαρα που λείπανε, κλπ, κλπ.
   Τον βλέπει ο φύλακας πού είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα και από περιέργεια τον ρωτάει από πού είναι και πώς τον λένε. Αυτός απαντάει: «Με λένε Χουσεΐν και είμαι από την Τουρκία». Πέρασε την επομένη κι ο Λόρδος Έλγιν κι άρχισε να κλαίει βλέποντας τα μάρμαρα που λείπανε. Αυτόν, τον λέγανε…. Μελίνα Μερκούρη. Και ήταν Έλληνας. (Ελληνίδα στην προκειμένη περίπτωση.) Και κάποιος έκανε φόνους στην καταστροφή της Σμύρνης για να κερδίσει-κλέψει ένα κομμάτι γης και σήμερα είναι άπατρις και λαθρομετανάστης. Τί καλό άφησε για να το ξαναβρεί; Μονάχα συντρίμμια.

   Καταλάβατε φίλοι μου; Σημασία έχει το τί θα κάνεις σε αυτή την ζωή, οτιδήποτε θετικό που θα το ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ όταν θα επιστρέψεις. Κάτι που θα σε βοηθήσει να πας μπροστά. Κάποιος πριν αρκετά χρόνια ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό. Τώρα αν έρθει θα βλέπει στο σκοτάδι. Κάποιος πριν χιλιάδες χρόνια ανακάλυψε τα μαθηματικά. Τώρα κατασκεύασε πύραυλο. Κάποιος έκλεψε τα μάρμαρα της Ακρόπολης και τώρα είναι Έλληνας και δεν ξέρει ότι ο ίδιος κάποτε έκλεψε τον εαυτό του».

   ΑΥΤΟ το «ανεγκέφαλο» ποιεί ο αρχιπαπάρας ο αχριστοΔουλίδης εδώ μέσα, αλλά ως φαίνεται μάλλον το ποιεί και στην εκτός ιστοσελίδων ζωή του. Κι αυτό είναι που θα τον σκοτώσει σωματικά και πνευματικά. Πάει αντίθετα με την φύση. Βλέπεις αγαπητέ Μινώταυρε, ότι…. Μάλλον για φύση μιλούσαμε τόσες μέρες. Κατά τα άλλα, όποιος λέει την λέξη μαλάκας είναι αλήτης και πνευματικά καθυστερημένος. Καλημέρα σε όλους.

 12. Αγαπητέ Φραγκούλη καλημέρα. Ανέτρεξα στον σύνδεσμο http://www.hellasforever.gr/adam-promitheas-dias.pdf και τον βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Θα ήθελα, αν σου είναι εύκολο, να μου αναλύσεις με λίγα λόγια το υδατογράφημα σου, αυτό που φαίνεται καθαρά στο σημείο «να πώς έθεαν …οι θεοί του Ολύμπου). Δαφνοστεφανομένα δύο αντίρροπα Ε και ο συμβολισμός του (ελληνικού) σταυρού. Μοιάζει πολύ με το σύμβολο του Τάγματος του Κριναετού (ροδοσταυρικό Τάγμα). Έχουν καμμία σχέση; Οδυσσεύς

  • @Ήπειρος…
   Καλημέρα αγαπητέ Οδυσσέα και χαμογέλα γιατί το χαμόγελο σπάει τα άλατα στα μάγουλα.
   Για το υδατογράφημα που ρωτάς, όχι δεν είναι ροδοσταυρικό, αλλά κι εγώ δεν ανήκω σε καμία στοά σαν αυτές. Η δική μου στοά είναι υπαίθρια και ανοιχτή για όποιον έχει φωνή και θέλει να φωνάξει την άποψή του, χωρίς να πέσουν τα περιστύλια. Είναι ένα οικογενειακό μου σύμβολο από τον προ-προπάππου μου, της Ύδρας. Παραδόθηκε από γενιά σε γενιά σε συγκεκριμένα άτομα της οικογενείας και το κάθε άτομο πριν το παραδώσει στον επόμενο έβαζε επάνω και το δικό του σημάδι. Έτσι το σύμβολο με τα χρόνια παραλλάχτηκε μεν αλλά ο βασικός του πυρήνας παραμένει ως έχει. Εγώ το διακόσμησα καταλλήλως, αφαίρεσα πράγματα από πάνω, ώστε να μην το δώσω ως έχει ούτε στα βιβλία μου ούτε στο διαδίκτυο.
   Όσον αφορά τα 2Ε, έχει άμεση σχέση με την μοριακή βιολογία, κάτι που οι δικοί μου γνώριζαν πριν ακόμη την ξανα-εφευρέσουν δήθεν οι αμερικάνοι. Όχι ακριβώς γνώριζαν, αλλά θα μπορούσα να πω ότι την πολεμούσαν. Αυτά είναι κάποια πράγματα που δεν μπορώ να αναφέρω, ανήκουν σε εμένα κι ελπίζω να έχω την κατανόησή σου. Επειδή λοιπόν γνωρίζω από πρώτο χέρι τον συμβολισμό των 2 αυτών έψιλον κι επειδή έχω θα μπορούσα να πω μυηθεί πάνω σε αυτό το θέμα, οικογενειακώς, αφήνω όσους έχουν αντίθετη άποψη να λένε ότι θέλουν και να το παραποιούν το θέμα όσο θέλουν. Ένα λιοντάρι δεν παύει να είναι λιοντάρι, δεν μπορεί να γίνει ποντίκι όσο κι αν με τα λόγια το παραποιήσουν ή με τα σκίτσα. Σημασία έχει η πραγματικότητα. Όποιος ασχολείται με τα «Ε», ξέρει καλά τι κάνει, είναι η ειδικότης του, το επάγγελμά του θα λέγαμε. Δες και στα τρόφιμα με πόσα «Ε» σου λένε ότι είναι επικίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι σου αλλάζουν ορισμένα τρόφιμα το DNA προς το χειρότερο, σου μειώνουν την ζωή. Τρως για να πεθάνεις πιο γρήγορα, όχι για να ζήσεις. Αυτό είναι που πολεμάμε εμείς, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Όχι, δεν είναι ροδοσταυρικό το δικό μου, είναι Ελληνικό το σύμβολο. Αν ας πούμε εσύ ξέρεις μία επιστήμη, είναι στο χέρι σου αν θα την χρησιμοποιήσεις για καλό ή για κακό σκοπό. Αυτά τα ολίγα, πάω για δουλειά κι έχει ψόφο έξω.

 13. Η έλευση των Ε

  Εγώ λοιπόν θα γράψω κάτι που οι δικοί μου γνώριζαν πριν ακόμη το “ξανα-εφευρέσουν” (sic) οι Αμερικανοί και οι άλλοι (…). Εγώ, σημειωτέον, που δεν έχω γράψει και βιβλία … εφευρέσεων.

  Το θείον διαστέλλεται από τον θεό, διότι το πρώτο αφορά στα περί του θεού και όχι σ΄ αυτόν καθ΄ εαυτόν τον ίδιο το θεό. Όταν κάποιος μιλεί η γράφει για το θεό, τα περί του θείου αφορώντα διηγείται. Οχι αυτά καθ΄ εαυτά τα του θεού. Αλλά ακόμη και τότε, το θείον είναι και παραμένει άρρητο και ακατάληπτο, και μόνο αγιασμένοι και φωτισμένοι άνθρωποι μπορούν περί αυτού να κάνουν λόγο. Η καθ΄ ημάς εκκλησιαστική (θεολογική) γραμματεία έχει να επιδείξει πολλά ονόματα, που έκαναν σαφή τη διάκριση ανάμεσα σε αυτόν τον ίδιο το θεό και τα εις αυτόν αφορώντα και σχέση έχοντα με τους ανθρώπους. Δηλαδή, σε αυτό που λέμε “θείον”.

  Οι Αμερικανοί λοιπόν εκαναν πολλές εφευρέσεις και μια από αυτές ήταν το γράμμα έψιλον (Ε). Αλλά νόμισαν ότι θα μας κοροϊδέψουν εμάς τους Έλληνες. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει το Ε και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η ώρα των Ε πλησιάζει. Ναι, μάλιστα πλησιάζει.

  Πλησιάζει όμως και η ώρα ενός άλλου. Διότι όπως η δική μας προσδοκία είναι η έλευση των Ε, άλλο τόσο κι εκείνοι περιμένουν την έλευση του δικού τους μεσσία.

  Τον Ε περιμένουμε εμείς, το δικό τους “Ε”, αλλά μΕσσία στην πραγματικότητα, καρτερούν εκείνοι. Ποιος από τους δυο θα έρθη; Μα, οπωσδήποτε όχι τα φαντασιοκοπήματα των Ε, με τα οποία μας φούσκωσαν τα μυαλά αυτοί που θα … εφευρέσουν(!) και πολλά άλλα ακόμη

  Κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τον μΕσσία των επενδυτών (: τραπεζιτών και τοκογλύφων) στα φαντασιοκοπήματα των Ε.

  Δυστυχείς Έλληνες …

 14. Φραγκούλη σ΄ευχαριστώ πολύ. Θέλω να ξέρεις ότι δεν υποννοούσα κάτι και ούτε είμαι σε θέση να κρίνω και πολύ περισσότερο να κατακρίνω τους άλλους. Απλά μου κίνησε την περιέργεια ο συμβολισμός και ήθελα να μάθω περισσότερα. Έτσι απλά…. Οδυσσεύς

 15. Δυστυχείς Έλληνες; Όχι μάστορα, εγώ είμαι πολύ ευτυχής. Θέλει μεγαλύτερα κότσια να μη σε νοιάζει αν δεν πας στον παράδεισο παρά να προσέχεις τις κινήσεις σου για να μην τον χάσεις.
  Από πότε η λέξη Μεσσίας αρχίζει από «Ε»; Η αυθαιρεσία δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Ποιος σου είπε ότι περιμένω τους Ε; Νομίζω κάπου εδώ μέσα έχω αναφέρει ότι τους έχω χεσμένους όλους, δεν περιμένω κανέναν «Ε» να με σώσει, κανέναν Δία, κανέναν θεό ή χριστό, δεν κινδυνεύω από κανέναν. Όπως και δεν νομίζω να ανάφερα πουθενά ότι το γράμμα αυτό το εφεύρεσαν οι αμερικάνοι. Μη λες ότι θέλεις, μη βιάζεσαι. Φίλε μου, ξαναδιάβασε τα όσα έγραψες για το θείον και τον θεό. Δεν νομίζω ότι στέκουν, κάτι έχεις μπερδέψει. Όπως και νάχει, κάπου εδώ άρχισες να κάνεις μία σχεδόν υγιή συζήτηση, μην την χαλάσεις. Αν και νομίζω ότι θα παραγεμίσουμε το post και λόγω στενότητας της σελίδας θα ψαχνόμαστε κι εμείς και οι επισκέπτες.
  Το θείον δεν διαστέλλεται από τον θεό, το θείον είναι προϋπάρχον. Κάνε ανάλυση της λέξης θεός και θα δεις ότι η ίδια η λέξη δεν έχει υπόσταση με την έννοια που της δίνουν. Αυτό κι αν είναι βιασμός της γλώσσας. Αν την αναλύσεις σε βάθος, ή αν έστω προσπαθήσεις χωρίς φόβους κι ενδοιασμούς να σκεφτείς αφήνοντας λιγάκι και την φαντασία σου, πιστεύω ότι θα ανακαλύψεις αρκετά πράγματα για τα οποία φορούσες παρωπίδες. Το να θες να πιστεύεις σε κάποιον, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου και βάζω την ζωή μου για να σου προστατεύσω αυτό το δικαίωμα. Όμως για να πει κανείς ότι «πιστεύει» σε κάτι, πρώτα θα πρέπει να κάνει ανάλυση της λέξεως «πίστις». Που σημαίνει: «Έχω ατράνταχτες αποδείξεις». Κι όχι να πιστεύουμε επειδή κάποιοι επί εκατονταετίες μας τα δίδαξαν με το ζόρι. Γι’ αυτό σου είπα ότι αν θάχες γεννηθεί αλλού θα υπερασπιζόσουν την πίστη σου την μουσουλμανική όπως την χριστιανική και οι χριστιανοί θα ήταν εχθροί σου. Έχω μουσουλμάνους φίλους, που ήταν σχετικά φανατικοί με τα του κορανίου. Μετά από κάποιες συζητήσεις μας αφού διαπληκτιστήκαμε αρκετές φορές, σήμερα οι κύριοι αυτοί τρώνε χοιρινό και δεν συμμετέχουν στο ραμαζάνι, παρά μόνο λεκτικά για τα μάτια του κόσμου. Μία καλή ανάλυση σε όλα θα σου δώσει πολλές λύσεις. Θες να πιστεύεις στον θεό των χριστιανών; Πίστευε. Αφού λοιπόν έχεις εξασφαλισμένο τον παράδεισο, μπορείς να κάτσεις και να σκεφτείς ορισμένα πράγματα, αλλά ΧΩΡΙΣ τον θεό μέσα. Για δοκίμασε, γιατί αυτό το αντικείμενο είναι που σε εμποδίζει. Λες ότι μόνο αγιασμένοι και φωτισμένοι άνθρωποι μπορούν περί αυτού να κάνουν λόγο περί του θείου. Και πώς θα ξέρεις εσύ αν κάποιος είναι φωτισμένος ή όχι; Επειδή θα σου λέει καλά και συμφέροντα πράγματα περί χριστιανικού θεού πάει να πει κι ότι είναι φωτισμένος; Με την θρησκευτική λογική θα πρέπει να πεθάνει πρώτα, να τον αγιοποιήσουν και μετά να πούνε ότι ο τάδε είχε πει αυτό κι εκείνο, ώστε να σου εμπεδώσουν ότι είναι φωτισμένος. Ενώ όσο ήταν εν ζωή, τον αγνοούσες. Ο Αριστοτέλης που δεν ήξερε τον…. Χριστό, που είπε και για τα περί ψυχής, που ήταν… παγανιστής, γιατί τον διδάσκουν στις εκκλησιαστικές σχολές; Γι’ αυτό σου λέω, ξεκόλλα, μη φοβάσαι, ο παράδεισος είναι δικός σου. Αφού λοιπόν σου ανήκει τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να δεις και να αναλύσεις και μία άλλη άποψη;
  Με την ευκαιρία, θα πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό το περιβόητο «Ε» δεν είναι άλλο από ένα «Η» αρχαϊκό. Δες στο γράφημα του συνδέσου που έχω στο προηγούμενο post. Το έχουν συνδέσει με το «Ε» αλλά είναι παραπλάνηση.

 16. 1) Δεν εννοούσα ότι υπάρχει συγγένεια φιλολογική μεταξύ του Ε και του μΕσσία. Απλώς επεσήμανα το έψιλον που έχει μέσα της η λέξη αυτή. Το εξαγόμενο συμπέρασμα είναι αυτό : Όπως κάποιοι περιμένουν τους Ε, άλλο τόσο περιμένουν και άλλοι τον δικό τους Ε (μεσσία ή μΕσσία)

  2) Όχι, δεν εννοούσα ότι “εφεύρεσαν” (sic) – το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού – οι Αμερικανοί το Ε. Όπως είναι οφθαλμοφανές υπάρχει πρόβλημα νοηματικής ανάγνωσης. Ας εφεύρουμε λοιπόν άλλη οδό ανάγνωσης, την οποία ίσως μερικοί την εφηύρον (ακολουθούν τελείες, τελείες).

  3) Η λέξη θεός δεν είναι αφηρημένο ουσιαστικό. Ήταν κάποτε, οπότε κάποιοι δικοί μας πρόγονοι – και άλλοι – κατάλαβαν, αυτά που σήμερα οι απόγονοί τους δεν καταλαβαίνουν. Και επειδή καταλαβαίνουν και εννοούν, δεν κάνουν λόγο πια για προγόνους. Αναφέρονται σε πατέρες. Άλλο ο πρόγονος και έτερο ο πατέρας. Οι πρόγονοι έγιναν πατέρες διότι πίστεψαν τότε οι απόγονοί τους. Όσο για τους σημερινούς γόνους των προγόνων, που μας βρίζουν, μας χλευάζουν και σαρκαστικά μας αποκαλούν εβραιοχριστιανούς, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι εμείς τιμούμε και σεβόμαστε πατέρες (Πλάτωνα, Αριστοτέλη κ.α) και όχι αόριστα τους “αρχαίους ημών προγόνους”.

  4) Αν δεν ξέρουμε τον ορισμό της λέξης υπόσταση είναι προτιμότερο να την αφήνουμε στην άκρη, Γλυτώνουμε έτσι από εκκωφαντικά ατοπήματα του τύπου : Το θείον προϋπάρχει του θεού. Η περί θεού Ιδέα δεν είναι ούτε άμορφη, ούτε ασχημάτιστη, όπως την δέχεται ο ιουδαϊσμός, και παραδόξως οι γόνοι των φιλοσοφησάντων προγόνων. Οι οποίοι, φευ, αντιμάχονται τον ιουδαϊσμό, ενώ λένε τα ίδια πράγματα.

  5) Για να πει κανείς ότι πιστεύει, σημαίνει ότι έχει όντως ατράνταχτες αποδείξεις. Αλλά η πίστη οφείλει να είναι πίστη και όχι εμπιστοσύνη. Η τελευταία έχει να κάνει περισσότερο με τράπεζες και τραπεζίτες και λιγότερο ή καθόλου με αυτό που είναι και λέγεται πίστη (: ελπιζομένων υπόσταση, πραγμάτων έλεγος ου βλεπομένων). Ούτε μεταδόσιμη, ούτε κληρονομικά μεταβιβαζόμενη είναι η πίστη. Την κλήση τη δέχονται όλοι με το Βάπτισμα και δη και κατά τη βρεφική τους ηλικία. Αργότερα, και εφόσον έχουν ενδιαφέροντα περί αυτήν, μπορεί να τη δεχτούν, να την διαστρέψουν ή ακόμη και να την ποδοπατήσουν.

  Ας φροντίσουν όμως, αν πραγματικά έχουν ενδιαφέροντα και επιθυμούν διάλογο, να σβύσουν το υβρεολόγιο που μετά παρρησίας και κατόπιν “ελέγχου δια ενδεχόμενες ακρότητες”, βρίσκεται αναρτημένο στο ηθοπλαστικό ιστολόγιο που μάχεται για τον ελληνισμό και τους προγόνους του.

  “Ελληνες φυλαχθείτε, έρχονται οι απόγονοι”.

  Αρκετά ως εδώ.

  • Ξέρεις Μιχάλη,…. επειδή κατέχω μουσική, έχω πάρει κάποια Ευρωπαϊκά βραβεία, μήπως θα σε στεναχωρούσα αν σου έλεγα ότι αυτό το εντελώς γελοίο και άνευ αιτίας βίντεο που έστειλες, είναι απλά ένας ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ θρησκευτικός αμανές; Κι εσύ τον ακούς και τον ψέλνεις και νομίζεις ότι δοξάζεις τον δικό σου Κύριο; Άμα δεν βαρεθώ θα σου στείλω το ίδιο βίντεο σε ανάλυση, αλλά δεν νομίζω να μην βαρεθώ, δεν αξίζει τον κόπο, οι παρωπίδες σας είναι εμφυτευμένες, γεννηθήκατε με αυτές. Όποιος δεν βαριέται, ας βάλει την γλοιώδη αυτή μουσική να παίξει σε μιάμισι με 2 οκτάβες προς τα δεξιά. Θα γελάσει κι ο πιο αγέλαστος. Μόνο ο μιναρές σας λείπει.

 17. Ξέρεις, Μιχάλη, επειδή δεν κατέχω Μουσική και βραβεία ευρωπαϊκά δεν έχω πάρει ποτέ, αφού σε ευχαριστήσω, θα γράψω ότι μόνο λίγο Ιστορία ξέρω κι αυτή, όπως φαίνεται, στραβά την έμαθα. Διότι, βλέπεις, οι μουσουλμανικοί αμανέδες υπήρχαν πριν της βυζαντινής Οκτωήχου. Ακόμη κι αυτός τούτος ο μουσουλμανισμός προϋπήρξε του Βυζαντίου.

  Είδες τι κακό μας έκαναν οι παλαιοί ιστορικοί; Που δεν είχαν πίσω από τις πλάτες τους ιδρύματα και μεγιστάνες του χρήματος να τους δίνουν λεφτά, να ψάχνουν και να γράφουν ότι ο Μεγαλέξαντρος ήταν βέρος σκοπιανός και η Οκτώηχος γνήσιος μουσουλμανικός αμανές;

  Είπαμε, το Ισλάμ προηγήθηκε και μετά ακολούθησε ο σκοταδισμός του Βυζαντίου. Πρώτα είχαμε τους αμανέδες και μετά φτιάχτηκε η κλίμακα του “πα-βου-γα-δι”!

  Αχ, τι στραβά γράμματα μας έμαθαν … .

 18. Ξέρεις Κυπριανέ, επειδή δεν κατέχεις βασικά τίποτα, σε ενοχλεί όταν οι άλλοι το κατέχουν. Και είναι τιμή μου που κατέχω αυτά που κατέχω, δεν ντρέπομαι για αυτά. Ούτε κι εσύ φυσικά για την ειρωνεία σου που δεν έπιασε τόπο, μόνο ρεζίλι έγινες πάλι γιατί απείδειξες πως τελικά ΔΕΝ μπορείς να σκεφτείς και να μιλήσεις αντικειμενικά, είσαι ένας παρωπιδιασμένος χριστιανός με εθελοντική λοβοτομή. Απαξιώ λοιπόν να συζητήσω μαζί σου γιατί το στραβό θα το κάνεις θεόστραβο και θα επιμένεις ότι είναι ίσιο. Αυτή η ασθένεια δεν χρίζει ψυχιάτρου, δεν φεύγει, αποκτάται με την συνεχή κατήσηση από μωρό. Διάβασε κόπανε τί γράφεις. Ότι το Ισλάμ προηγήθηκε, μετά ακολούθησε ο σκοταδισμός του Βυζαντίου. Σκέψου κι ότι ο χριστιανισμός είναι πατέρας του μουσουλμανισμού γιατί χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε. Ορίστε; ΕΜΑΘΕΣ την ιστορία σου; Λάθος μέγιστο. Την ιστορία δεν την μαθαίνουμε, την ΜΕΛΕΤΑΜΕ και την ψάχνουμε. Κάτι που δεν κάνουν οι σκοπιανοί που είπες, γιατί εκείνων τους την “έμαθαν”. Ούτε εσύ το κάνεις και μάλιστα αντί να ψάχνεις την δική μας ιστορία εξυψώνεις την ιστορία έστω και ψεύτικη του ισραήλ. Λοιπόν εθελοντή παρωπιδιασμένε απολογητή του κερατά Κυπριανέ, δεν κάνεις για συζήτηση. Ούτε για σφαλιάρες δεν αξίζεις, βαράς τον εαυτό σου μόνος σου. Ούτε χιλιοστό δεν παρέκλινες στην τσιμεντωμένη σκέψη σου έστω για να σκεφτείς αν ο συνομιλητής σου έχει κάποιο δίκιο. Πρέπει σώνει και καλά να φαίνεσαι εσύ. Μα βλέπεις ότι ο μόνος που έκανε τον κόπο να σου απαντήσει είμαι εγώ. Όλοι οι άλλοι ΑΝ το κατάλαβες, σε γράψανε στα παπάρια τους. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ, κάτσε μονάχος με το πτηνό σου, βάρα το μέχρι να τα φτύσει και τραγούδα το χριστός ανέστη. Στο έχω κι εδώ στο βίντεο. Δες το όλο.

  Τώρα μπορείς να γεμίζεις την σελίδα μόνος σου ελεύθερα. Είναι σαν να κάθεσαι σε ένα τραπέζι και να τους αναγκάζεις όλους να φύγουν για να φας εσύ όλο το φαγητό. Εδώ δεν υπάρχει φαγητό, κάτσε τώρα μόνος σου και πάρε τ’ αρχίδια σου. Είναι η μόνη διαλεκτός που καταλαβαίνουν μυαλά σαν το δικό σου, που δεν ξέρουν τόνα, δεν ξέρουν τ’ άλλο, δεν ξέρουν το παρ’ άλλο αλλά αν τους ρωτήσεις τα ξέρουν όλα κι έχουν απαντήσεις για όλα. Ρε Ούστ !!!!

 19. “Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, υπάρχουν οι ύβρεις”. Δεν είναι δικό μου, ο πολύς Ρουσσώ το έχει γράψει και αποδεικνύεται ότι είχε πολύ δίκιο.

  “Διάβασε κόπανε τί γράφεις. Ότι το Ισλάμ προηγήθηκε, μετά ακολούθησε ο σκοταδισμός του Βυζαντίου. Σκέψου κι ότι ο χριστιανισμός είναι πατέρας του μουσουλμανισμού γιατί χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε.”

  Διάβασε κόπανε τί γράφεις. Ότι το Δωδεκάθεο προηγήθηκε, μετά ακολούθησε ο σκοταδισμός του μονοθεϊστή Σωκράτη, του Πλάτωνα και άλλων. Σκέψου τώρα ότι ο προγονικός ελληνισμός είναι πατέρας του μουσουλμανισμού γιατί χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε.

  Λοιπόν, πέρα από ύβρεις και σαρκασμούς ημιμαθείας, ουδείς πολιτισμός εκ των γνωστών υπαρχόντων δεν υπήρξε ποτέ αυτοφυής. Αυτοφυή ή αυτογενή πολιτισμό (σε εισαγωγικά) έχουν μόνο οι Γιανομάμι του Αμαζονίου ή κάποιοι άλλοι πρωτόγονοι, που ζουν αυτοφυώς και μόνοι τους στα διάφορα μέρη της γης.

  Στη λεκάνη της Μεσογείου υπήρξε ώσμωση πολιτισμών και όποιος ισχυρίζεται το αυτοφυές και αυτογενές του προγονικού μας πολιτισμού, θα πρέπει μάλλον να είναι απόγονος εξωγήινων – κατά προτίμηση με Κεφαλαίο το Ε (έψιλον) – ή γνήσιος δαρβινιστής. Προς απόδειξη (επιστημονική επαλήθευση), αν δεν έχουμε απόγονο των ούφο, παραμένει για τους δαρβινιστές να μας πουν, αν η φυσική επιλογή μπορεί να κάνει διάκρίσεις και ως προς τις πνευματικές ικανότητες των επιλεχθέντων της επιβιώσεως. Οι Γιανομάμι επιλέχθηκαν, επέζησαν, αλλά παραμένουν “εντός και επί τα αυτά” της ζούγκλας.

  Σημειωθήτω, ανατομές εγκεφάλων από Γιανομάμι (τυχαία η επιλογή) η Δυτικών πεφωτισμένων απογόνων του Νεάτερνταλ δεν παρουσιάζουν διαφορές.

  • Κυπριανέ, δὲν βαρέθηκες νὰ μᾶς κάνῃς τὰ νεῦρα κλωστές;
   Ξέρεις τί ἔλεγε ὁ παπποῦς μου;
   «Ὁ ἠλίθιος εἶναι ἀήτητος»!!
   Τώρα, μαζύ σου κατάλαβα, τί ἀκριβῶς ἐννοοῦσε.
   Κι ἐπεὶ δὴ τὸ παρατράβηξες, ἄϊντε, πᾶρε τὸ κουβαδάκι σου καὶ τρᾶβα σὲ ἄλλην παραλία.
   Ἐδῶ ἡ ἀνοχή μας ΤΕΛΟΣ!!!
   Προτιμοῦμε σκεπτομένους κι ὄχι ἄλλους ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!! (Καὶ φυσικὰ ἡ ἀντοχή μας καὶ ἡ ἀνοχή μας στὸν φασισμὸ τῶν ἠλιθίων ἐξαντλήθηκε πρὸ πολλοῦ! Ἰδίως διότι ἀδυνατοῦν νὰ τὸ ἀντιληφθοῦν!)
   Ἔτσι κι ἀλλοιῶς χαμένη ὑπόθεσις εἶστε.
   Θὰ ἀσχολούμαστε μόνον μὲ ὅσους ἔχουν κάτι νὰ προσφέρουν στὴν ἀνθρωπότητα κι ὄχι μὲ αὐτὰ τὰ νούμερα ποὺ πασχίζουν μὲ κάθε τρόπο νὰ τὴν κρατήσουν φυλακισμένη.
   Λοιπόν, τὸ κουβαδάκι σου καὶ σὲ ἄλλην παραλία.
   Ἐσὺ δὲν θὰ μάθῃς ΠΟΤΕ νὰ κάνῃς διάλογο.
   Ἕνας βλαμμένος παπαγᾶλος εἶσαι ποὺ δὲν ἀντιλαμβάνεσαι οὔτε κἂν αὐτὰ ποὺ γράφεις.
   Τρᾶβα λοιπὸν νὰ παίξῃς ἀλλοῦ.
   Ἡ ὑπομονή μας καὶ ἡ ἀνοχή μας σὲ ἠλιθίους ἔλαβε ΤΕΛΟΣ!

   Υ.Γ. Τέλος ἡ φιλοξενία σου στὸ ἱστολόγιό μας. Πήγαινε στοὺς πατέρες σου νὰ κλάψῃς. Μᾶς κρατᾶς σὲ καταστολὴ μὲ τὶς ἀνισορροπίες σου. Κι αὐτὸ δὲν τὸ ἀνεχόμαστε πλέον. Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα μὴν ξαναπεράσῃς ἀπὸ τὴν γειτονιά μας. Θὰ εἶναι ἄδικος κόπος! ΤΕΛΟΣ! (Βλέπεις, κάτι ἔμαθα κι ἐγὼ ἀπὸ ἐσένα. Τὴν φασιστική σου νοοτροπία!!! Εὐχαριστῶ!)

Leave a Reply