Ἀρχαῖον διαστημόπλοιον;

Ἀρχαῖον διαστημόπλοιον;1

 

Στν Κωνσταντινούπολι πλέον πάρχει κι πισήμως να περίεργον ερημα τποον θυμίζει (δν θυμίζει, πεικονίζει) διαστημόπλοιον! (Δὲν εἶναι ἀπαραιτήτως διαστημόπολοιον. Εἶναι σκέτο ἀερόπλοιον. Τὸ ἐὰν ἦταν καὶ διαστημόπλοιον ἐρευνᾶται!)
π ατ πο βλέπαμε στ κινούμενα σχέδια κα στς ταινίες πιστημονικς φαντασίας.
Διόλου μως δν μ ξαφνιάζει κάτι τέτοιο. (πως κα πολλλλα λλως τε….)

πολαστε το!

Φιλονόη 

— ΑΡΧΑΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ —

Ἀρχαῖον διαστημόπλοιον;2

Κρυμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία για μισό αιώνα το πέτρινο χειροποίητο αντικείμενο, που μπορεί πράγματι να είναι ένα αρχαίο πυραυλικό διαστημόπλοιο, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1997 από τον διευθυντή του μουσείου Dr. Pasinli.
Με μια σύγχρονη μάτια, το πέτρινο διαστημόπλοιο μοιάζει να περιλαμβάνει μια κωνική πυραυλική μύτη, ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κινητήρων εξάτμισης στο πίσω μέρος γύρω από ένα μεγαλύτερο κινητήρα και ένα μονό πιλοτήριο με τον πιλότο να του λείπει το κεφάλι.
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του (άσχετα αν δεν έχει τη γραμμική σχεδίασης της εποχής) αφού το γλυπτό έχει πιστοποίηση αυθεντικότητας 2500 ετών και προέλευση το τουρκικό Toprakkale, μια πόλη γνωστή στην αρχαιότητα ως Tuspa, του βασιλείου του Ουραρτού. (πηγή)

πρώτη δημοσίευσις 2 Φεβρουαρίου 2012

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply