Γιατί οἱ ἑλληνικές ἀρχές δέν ἔχουν συλλάβει ἀκόμη τόν Σῶῤῥα;

Δεν είναι ο πράκτωρ ...007. Είναι ο Αρτέμιος Σώρρας, κατά φαντασία «τρισεκατομμυριούχος»...

Δεν είναι ο πράκτωρ …007. Είναι ο Αρτέμιος Σώρρας, κατά φαντασία «τρισεκατομμυριούχος»…

τοῦ Ἐλευθερίου Ῥήνου

Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, με τα «τρισεκατομμύρια» των ονείρων του, έχει έρθει στην επιφάνεια, περισσότερο από ποτέ. Έναυσμα για την εκ νέου ενασχόληση των μέσων είναι η σύλληψή του την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 με την διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που κατέθεσα στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Το ερώτημα είναι γιατί η ελληνική δικαιοσύνη και οι αρχές δεν έχουν επέμβει ακόμη για την ουσία της υποθέσεως. 

Για όσους γνωρίζουν την συμπεριφορά του Πατρινού, κατά φαντασία μεγιστάνα, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τότε που εμφανίστηκε, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της οργανώσεώς του και ισχυριζόταν πως πούλησε τεχνολογία διαστημικών καυσίμων στον Ομπάμα, όποιος έκανε κριτική και ερευνούσε την υπόθεση, δεχόταν το χειρότερο βρίσιμο της ζωής του. Δεν θέλω να το συνδέσω με επάγγελμα, γιατί δεν ξέρω πως βρίζουν στην λαχαναγορά, στην ιχθυόσκαλα, οι ναύτες, οι νταλικέρηδες κ.α. αλλά το σίγουρο είναι ότι στο βρίσιμο ο Σώρρας διαθέτει φαντασία. Φαντασία διαθέτει και στα λεφτά όμως…

Βίντεο. Οι «ευχές» του Σώρρα και των οπαδών του προς το δημοσιογράφο κ. Φουρλά του Mega Κύπρου.

Πλέον αναπολώ εκείνες τις «ωραίες» εποχές που οι οπαδοί του Σώρρα απλά υπεστήριζαν ότι δεν υπάρχω. Ήμουν τάχα ένα ψεύτικο προφίλ των μυστικών υπηρεσιών. Τώρα που είναι σίγουροι ότι υπάρχω, ακούω ότι δουλεύω για το Sorros, την νέα τάξη πραγμάτων, την CIA, την ΕΥΠ, τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους, δεν είμαι γιατρός, είμαι άσχημος, φοράω γυαλιά, είμαι υπέρβαρος. Αν ξέχασα κάποια να με συγχωρέσουν οι υβριστές μου. Στην συνέχεια, αφού δεν σταματούσα να παρουσιάζω στοιχεία, με έκαναν «μασόνο», «πράκτορα» και «ανθέλληνα». Αυτά τα τρία συνήθως πάνε μαζί στο λεξικό Merriam-Webster – Sorras.

Θεωρώ ότι οι οπαδοί της οργανώσεως Σώρρα έχουν ποτιστεί με τόσο μίσος εναντίον μου που έχουν σταματήσει να πιστεύουν ότι είμαι άνθρωπος! Σε λίγο θα λένε ότι είμαι από συνθετικό DNA και δεν έχω έρθει από τον Σείριο σαν και αυτούς. Αλλά πόσο αντιδεοντολογικό εκ μέρους μου να ξεχνάω. Αυτά τα λένε ήδη!

Όταν όμως φτάνει στο σημείο κάποιος να σε βρίζει χυδαία κάθε ημέρα, να θίγει την προσωπική και επαγγελματική σου υπόσταση, αλλά κυρίως να αναφέρεται σε νεκρούς ανθρώπους και να τους χρησιμοποιεί σε άθλια σχέδια απαξιώσεως, τότε ξεπερνά την κόκκινη γραμμή. Τρία χρόνια μετά τα πρώτα υβριστικά λασπολογήματα, και αφού αρκετοί πρώην οπαδοί του μου έχουν ζητήσει συγγνώμη, αβρότητες όπως «ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΛΕΒΙ» πρέπει να θεωρούνται ευχές.

Το μεγάλο ερώτημα όμως δεν είναι γιατί ένας αρθρογράφος μηνύει τον επί χρόνια υβριστή του. Το ερώτημα είναι γιατί οι ελληνικές αρχές δεν τον έχουν «μαζέψει» έως σήμερα. Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος οικονομολόγος για να καταλάβει ότι το παρακάτω χρεόγραφο που έστειλε ο Σώρρας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να αγοράσει τις 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, είναι πλαστό. Είναι τόσο πλαστό και τόσο άσχημα φτιαγμένο που αν το χρησιμοποιήσεις για να πουλήσεις μπαρμπούνια, αυτά γίνονται μαρίδες! 

Εικόνα 1. Αντίγραφο από την Βουλή των Ελλήνων, του από 19 Ιουνίου 2014 κοινοποιούμενου πλαστού χρεογράφου για την αγορά των ελληνικών τραπεζών από τον Σώρρα.

Εικόνα 1. Αντίγραφο από την Βουλή των Ελλήνων, του από 19 Ιουνίου 2014 κοινοποιούμενου πλαστού χρεογράφου για την αγορά των ελληνικών τραπεζών από τον Σώρρα.

 

Το παραπάνω έγγραφο έχει σταλεί στις περισσότερες από τις ελληνικές αρχές. Είναι ένα ψεύτικο χρεόγραφο, που εμπεριέχει το υποτιθέμενο χρέος του δικηγορικού συλλόγου της Washington προς τον πρώην δικηγόρο Stephen Louis Wozny (βλ. «Ο Stephen Louis Wozny «καίει» τον Σώρρα, τους οπαδούς του και τις ελληνικές αρχές» – http://mignatiou.com/2014/03/o-stephen-louis-wozny-kei-to-sorra-tous-opadous-tou-ke-tis-ellinikes-arches/)

Πριν περίπου 15 χρόνια, ο Wozny απεφάσισε ότι το όνομα του είναι trademark και προσπαθούσε να χρεώσει την χρήση του ονόματός του μόλις 500.000 δολάρια για κάθε φορά που κάποιος το ανέφερε. Λόγω των πρακτικών του διεγράφη από τον δικηγορικό σύλλογο της Washington και του ζητήθηκε να δει ψυχίατρο. Η απόφαση διαγραφής του δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και στο περιοδικό του δικηγορικού συλλόγου. Για αυτές ακριβώς τις δημοσιεύσεις, και επειδή όπως προείπαμε το όνομα του είναι και καλά trademark, ζήτησε με τιμολόγιο από τον δικηγορικό σύλλογο της Washington ένα ποσό κοντά στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια! Ο δικηγορικός σύλλογος του απήντησε ότι δεν του χρωστάει το παραμικρό και τον παρέπεμψε στο ανώτατο δικαστήριο για διαγραφή.

Ο κομπιναδόρος όμως παρά την απόφαση του δικαστηρίου και την ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου, εξέδωσε μονομερείς διεθνείς συναλλαγματικές σε βάρος του συλλόγου, τις έκοψε σε κομμάτια και άρχισε να τις εμπορεύεται. Άρχισε να διακινεί δηλαδή κουρελόχαρτα, που δεν είχαν την παραμικρή αξία, και έναντι αντιτίμου εκχωρούσε ποσοστό από το δικαίωμα εισπράξεως των ανυπάρκτων 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Και όλα αυτά γιατί το όνομα του ήταν trademark… σαν την coca cola…

Αυτά είναι τα «αμερικανικά ομόλογα των 600 δις» του Σώρρα. Ένα τέτοιο παλιόχαρτο έστειλε στις ελληνικές αρχές και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αγορά των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ έστειλε το «χρεόγραφο» στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διεπίστωσε την πλαστότητα του και το έστειλε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Ακριβώς της ίδιας προελεύσεως είναι και τα υπόλοιπα «χρεόγραφα» που κυκλοφορεί ο Σώρρας και τα οποία διατηρώ σε αντίγραφα από τις αμερικανικές αρχές για να τα θαυμάζω.

Όταν όμως ένας αρθρογράφος, που αποτυπώνει τις σκέψεις, τις απόψεις και την έρευνά του στο διαδίκτυο σε λέξεις, καλεί το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών και λαμβάνει την απόλυτη απάντηση πως τα «χρεόγραφα» αυτά δεν είναι υποχρέωση του αμερικανικού δημοσίου, αλλά είναι πλαστά, το ερώτημα παραμένει: Οι ελληνικές αρχές γιατί καθυστερούν; Ο απλός πολίτης που στην καθημερινότητά του δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα, πώς μπορεί να προστατευθεί από μια τόσο καλά στημένη κομπίνα που στόχο έχει τα χρήματα, την ψήφο και την εξάρτησή του σε ιδεολογίες, που δεν τιμούν την ανθρωπότητα με την ύπαρξή τους; Αν ο απλός πολίτης με εκτελέσει, γιατί έχει πειστεί ότι εγώ είμαι υπεύθυνος για την καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων που θα έσωζαν την οικογένειά του, μήπως θα είναι αργά;

Εικόνα 2. Η απάντηση του Richard Delmar, συμβούλου στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών.

Εικόνα 2. Η απάντηση του Richard Delmar, συμβούλου στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών.

 

 

Θύμα του «τρολαρίσματος» των φανατικών οπαδών του Σώρρα έχει πέσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον «Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου παρευρισκομένη άρχισε να του λέει για τα «παγκόσμια καταπιστεύματα» και τα τετράκις εκατομμύρια που δικαιούμαστε από την συνθήκη του Bretton Woods…

Αν και αυτό δεν αρκούσε για την ελληνική πολιτεία, την δικαιοσύνη και τις αρχές για να επισπεύσουν τον έλεγχο των πλαστών χρεογράφων, που υποστηρίζει ότι κατέχει ο Σώρρας, δεν ξέρω τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει. Μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου από έναν αρθρογράφο σίγουρα δεν είναι αρκετή.

Ἐλευθέριος Ῥῆνος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply