Ἑλλὰς παντοῦ! Ὅπου κι ἐὰν κυττάξῃς….

Οἱ  εἴδησεις γιὰ τὴν Κίνα εἶναι παλαιότατες. Τὰ θυμήθηκα τώρα ποὺ  διάβασα τὴν μία ἐξ αὐτῶν σὲ διάφορα ἱστολόγια. Ἐκτός ἀπό τὰ εὑρήματα τῆς Νίγια, ποὺ καταγράφεται πλέον ὡς πόλις τῆς ἐποχῆς τοῦ Ἀλεξάνδρου, παραμένει ἀναπάντητο τὸ ἐρώτημα τῆς ἐπαρχίας Γιουνάν στὴν Κίνα. Πότε καὶ πῶς πῆρε τὸ ὄνομά της;

Φυσικά δὲν ἔχει βρεθεῖ ἔως σήμερα μία ἀξιόλογος ἀπάντησις ποὺ νὰ ξεκαθαρίζῃ τὴν ὀνοματοδοσία. Δὲν πειράζει. Οἱ κατέχοντες, κατέχουν….

Ἂς ξεκινήσουμε ὅμως:

Ελληνική παρουσία σε πανάρχαια πόλη της Κίνας.

Αμφορείς και μαίανδροι σε αρχαία πόλη της Κίνας (Aναδημοσίευση ενός παλαιότερου άρθρου του Γ.Εχέδωρου που πρωτοπαρουσιάστηκέ και στο “ΒΙΣΑΛΤΗΣ”) Ο αμφορέας αυτός που βρέθηκε στην αρχαία πόλη Νίγια της Κίνας έκανε το ‘γύρο του κόσμου’.

Αφού, λοιπόν, μιλάμε για δημοσιεύματα που κλείστηκαν στα δώματα του παρελθόντος, ας κάνουμε τον κόπο να ανοίξουμε τη λησμονημένη αυτή πόρτα για να δουν οι νεότεροι μερικά πράγματα.

Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα;

Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.

Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω. Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους.

Πρόκειται για την πανάρχαια πόλη Νίγια που στις επόμενες δεκαετίες χάθηκαν τα ίχνη της. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.). Από τη δεκαετία, όμως, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar.

Πράγματι έπειτα από κοπιώδη έρευνα βρήκαν κάτω από τους αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια ‘έπιπλα ελληνικού στυλ’(!!) Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη.

Η χρονολόγησή τους ανάγεται στα χρόνια της αλεξανδρινής εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία. Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο.

Για να δείτε που είναι η κινεζική πόλη Kashgar πατήστε εδώ

Γ.Εχέδωρος – Άρθρα και σκέψεις

Ἐπίσης, ἕνα ἐνδιαφέρον ἄρθο, μὲ ἀρκετά στοιχεῖα γιὰ φαλικά σύμβολα, ἀναφέρεται καὶ σὲ ἄλλα περίεργα εὐρήματα στὴν Κίνα. Ὅπως τὸ νεκροταφεῖο τῆς ἐπαρχίας Ζίνκγιάνκ. Σχετικό δημοσίευμα διαβάζουμε στὰ ΝΕΑ:

Το μοναδικό νεκροταφείο ανήκει σε έναν άγνωστο έως τώρα πολιτισμό, είναι γεμάτο με φαλλικά σύμβολα, ενώ τα χαρακτηριστικά των νεκρών είναι ευρωπαϊκά με καστανά μαλλιά και μεγάλες μύτες

Μούμιες 4.000 ετών βρέθηκαν στην Κίνα

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 200 σορούς σε άριστη κατάσταση

TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Του ΝΙCΗΟLΑS WΑDΕ , Επιμέλεια: , Στέφανος Κρίκκης[email protected]Εύη Ελευθεριάδου: [email protected]

Στη μέση της ερήμου, βόρεια του Θιβέτ, Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μοναδικό νεκροταφείο που ανήκει σε έναν άγνωστο έως τώρα πολιτισμό. Οι σοροί των νεκρών, που πέθαναν πριν από 4.000 χρόνια, έχουν συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση χάρη στον ξηρό αέρα.Το νεκροταφείο βρίσκεται στη βορειοδυτική κινεζική επαρχία Ζινγιάνγκ, όμως τα χαρακτηριστικά των νεκρών είναι ευρωπαϊκά με καστανά μαλλιά και μεγάλες μύτες. Οι 200 μούμιες είναι θαμμένες σε βάρκες, οι οποίες βρίσκονται αναποδογυρισμένες και θαμμένες στην άμμο. Αντί για δάσος από ταφόπλακες, το νεκροταφείο είναι γεμάτο με φαλλικά σύμβολα, που υποδηλώνουν τη σημασία που έδινε ο πολιτισμός στην αναπαραγωγή και τη γονιμότητα.Ο εξαφανισμένος πολιτισμός δεν έχει όνομα ακόμα, καθώς παραμένουν άγνωστες η προέλευση και η ταυτότητά του. Όμως, χάρη στις έρευνες των αρχαιολόγων προκύπτουν νέα στοιχεία για την καταγωγή τους, τον τρόπο ζωής και τη γλώσσα που μιλούσαν.Κοντά σε ποτάμι. Οι τάφοι βρίσκονται σε μία από τις πιο αφιλόξενες περιοχές της Ανατολικής Ασίας, σε μία έρημο ανάμεσα σε μεγάλες οροσειρές, δίπλα σε ένα αποξηραμένο ποτάμι. Στη σύγχρονη εποχή, στην περιοχή κατοικούν τουρκόφωνοι Ουιγούροι και άποικοι Χαν που έχει στείλει η κινεζική κυβέρνηση. Μεταξύ των δύο εθνοτήτων σημειόνονται αρκετά συχνά επεισόδια.Τον περασμένο μήνα, οι επιστήμονες που ανέλυσαν το DΝΑ σε ορισμένες μούμιες ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί είναι μεικτής καταγωγής με γενετικούς σημειωτές από την Ευρώπη και τη Σιβηρία. Η ανάλυση του DΝΑ έδειξε πως οι άνδρες είχαν ένα χρωμόσωμα Υ, ίδιο με αυτό που συναντάται στην Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τη Σιβηρία. Το μιτοχονδριακό DΝΑ, που μεταφέρεται από γυναίκα σε γυναίκα, συναντάται στη Σιβηρία και την Ευρώπη. Οι παλιότερες μούμιες είναι ηλικίας 3.980 ετών. Στους τάφους, οι αρχαιολόγοι βρήκαν 200 στύλους, ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, που μοιάζουν με κουπιά. Στη βάση τους βρέθηκαν αναποδογυρισμένες βάρκες με τα πτώματα, ντυμένα τελετουργικά με όλα τους τα ρούχα. Μέσα στις βάρκες βρέθηκαν χρηστικά αντικείμενα, όπως καλάθια πλεγμένα από γρασίδι, ξύλινες μάσκες και το βότανο εφέδρα, που ενδεχομένως το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο. Ξύλινοι φαλλοί. Στα γυναικεία φέρετρα, υπήρχαν πολλοί ξύλινοι φαλλοί σε πραγματικό μέγεθος πάνω ή δίπλα στο σώμα. Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως οι στύλοι που ανυψώνονται από την πλώρη της γυναικείας βάρκας είναι γιγαντιαία φαλλικά σύμβολα.

Αντίθετα, στις ανδρικές βάρκες, οι στύλοι καταλήγουν σε τριγωνικές λεπίδες, στο σχήμα του αιδοίου. «Ολόκληρο το νεκροταφείο είναι γεμάτο σεξουαλικούς συμβολισμούς», λέει ο Βίκτορ Μερ, καθηγητής Κινεζικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας και ειδικός στην ιστορία της περιοχής όπου βρέθηκε το νεκροταφείο. «Η εμμονή με την αναπαραγωγή καθρεφτίζει τη σημασία που έδινε η κοινότητα στη γονιμότητα, αλλά και στη σεξουαλική απόλαυση».

Από τους πολύ περιποιημένους τάφους (βάρκες) των γυναικών, φαίνεται μάλιστα πως τις τιμούσαν ιδιαίτερα επειδή γεννούσαν τους απογόνους της φυλής. «Στις πολύ δύσκολες συνθήκες όπου ζούσαν, τα επίπεδα της βρεφικής θνησιμότητας ήταν πολύ υψηλά κι ο κάθε απόγονος γινόταν δεκτός με μεγάλη χαρά. Οι γυναίκες που κατάφερναν να μεγαλώσουν ένα υγιές παιδί κατείχαν ξεχωριστή θέση στην κοινωνία τους».

Όπως οι Βίκινγκ.
Πολλά από τα αντικείμενα στο νεκροταφείο θυμίζουν αντίστοιχα έθιμα στην Ευρώπη, ενώ τάφους σε βάρκες είχαν οι Βίκινγκ. Φαλλικά σύμβολα έχουν βρεθεί σε τάφους της Εποχής του Χαλκού στη Βόρεια Ευρώπη. Γύρω από το νεκροταφείο δεν βρέθηκαν οικισμοί, πράγμα που σημαίνει ότι έμεναν μακρύτερα κι έρχονταν με βάρκες. Η γλώσσα που μιλούσαν παραμένει άγνωστη. Ο Μερ πιστεύει ότι ήταν μία αρχαία γλώσσα της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας, η οποία ομιλούνταν στην περιοχή 2.000 χρόνια αργότερα.

Στα τέλη του Μαρτίου, οι μούμιες θα βγουν για πρώτη φορά από την Κίνα και θα εκτεθούν σε μουσείο της Σάντα Άνα στην Καλιφόρνια.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ είναι θαμμένοι σε βάρκες, οι οποίες βρίσκονται αναποδογυρισμένες και θαμμένες στην άμμο.

Δίχως λοιπὸν νὰ παίρνω τὴν φαντασία μου καὶ νὰ κάνω ταξείδια, καὶ δίχως νὰ προσπαθῶ νὰ πῶ κάτι ἰδιαίτερο, (κάτι ποὺ ἀρκετοί πλέον ἀντιλαμβάνονται,) πιστεύω πώς ὁ Ἑλληνικός πολιτισμός, ἔφθασε στὴν Κίνα, στὴν Ἰαπωνία (Ἀϊνοῦ) στὴν Βόρειο καὶ Νότιο Ἀμερική ἀρκετὲς φορές καὶ μετέφερε στοιχεῖα, χρώματα, σχήματα καὶ κάθε εἴδους ἐπιρροή. Μνῆμες ἀνακαλύπτουμε σήμερα καὶ ἀναζητοῦμε συνδέσεις. Ἤ ἀκόμη χειρότερα, κάποιοι καταστρέφουν τὶς συνδέσεις.
Δὲν μὲ ἀπασχολεῖ τὸ τὶ κάνουν ἢ δὲν κάνουν. Αὐτό ποὺ μὲ ἐνδιαφέρει εἶναι ἡ γνώσις καὶ ἡ ἐπίγνωσις. Νὰ ξέρουμε πάντα ποιοὶ ἤμασταν γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ ξεκαθαρίσουμε τὸ ποῦ θέλουμε καὶ πρέπει νὰ ξαναφθάσουμε.

Σχετικά:

Μινωΐτες Κρῆτες 3.500 τοὐλάχιστον χρόνια πρίν ἐξερευνοῦσαν τὴν Εὐρώπη

Ἡ ἀλήθεια γιὰ τὸ ποιός ἀνεκάλυψε τὴν Ἀμερική

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply