τουρκικός χάρτης μέ ὑφαλοκρηπίδα μέχρι τήν Κρήτη

Τελειωμό δέν ἔχουν οἱ προκλήσεις τῶν τουρκαλάδων. Ὅπως, ἐπίσης, τελειωμό δέν ἔχει καί ἡ δουλικότητα τῶν Ἑλληνικῶν κυβερνήσεων. Τίς τελευταῖες ἡμέρες τά ΜΜΕ τῆς γείτονος παρουσιάζουν ἕναν χάρτη μέ τίς ἐπεκτατικές τους βλέψεις. Τώρα θά μοῦ πεῖτε: Ε, καί τί ἔγινε; Ἔτσι λειτουργεῖ ἡ τουρκία. Γαυγίζει ἀλλά δέν δαγκώνει. Ἴσως, μέ αὐτόν τόν τρόπο χειραγωγοῦν καί τόν λαό τους οἱ τουρκικές κυβερνήσεις. Ὅμως, πές, πές, κάτι θά μείνῃ. 

Έναν εξαιρετικά προκλητικό χάρτη παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά ΜΜΕ, στον οποίο αποκαλύπτουν τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας προς το Αιγαίο και την Ελλάδα.

Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την «υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν», με πορτοκαλί της Κύπρου, με γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή θα ήθελαν ή έχουν βλέψεις να αποκτήσουν.

Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι«σβήνουν» από το χάρτη τα Δωδεκάνησα και φθάνουν μέχρι και λίγα μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Φυσικά υπάρχει Διεθνές Δίκαιο το οποίο προβλέπει τα σύνορα κάθε χώρας και αυτό θα επικαλεστεί και η ελληνική πλευρά.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τεταμένη και η Τουρκία πάντα βρίσκει αφορμές να ρίχνει λάδι στη φωτιά. (newsbomb)  

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “τουρκικός χάρτης μέ ὑφαλοκρηπίδα μέχρι τήν Κρήτη

  1. Πάντως, για όσους έχουν την ηλικία και θυμούνται, αυτός ο χάρτης πρωτοκυκλοφόρησε το 1973 όταν «βγήκαν» τα πετρέλαια της Θάσου. Αν ψάξετε εφημερίδες της εποχής, ΒΗΜΑ-ΝΕΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ κ.α θα το διαπιστώσετε. Απλά ο σημερινός είναι διαμορφωμένος σύμφωνα με την εκδοχή των ΑΟΖ ενώ εκείνης της εποχής με την υφαλοκρηπίδα. Τότε που πρωτοακούσθηκε το γελοίο περί Ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας, περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και άλλα παρόμοια που όμως απορρίφθηκαν συλλήβδην. Εξετάζοντας την τότε διαμορφωμένη κατάσταση και από μια απόσταση τεσσάρων δεκαετιών βλέπω και μια άλλη διάσταση του Κυπριακού δράματος. Να μεθοδεύτηκε δηλαδή ώστε, η Τουρκική επιθετικότητα να κατευθυνθεί στον αδύναμο κρίκο που δεν ήταν και μέλος του ΝΑΤΟ, για να διαφυλαχθεί η συνοχή της συμμαχίας και όχι δηλαδή ότι έχει σημασία μια και το αποτέλεσμα είναι η κατοχή της μισής Κύπρου και η Τουρκία να επανέρχεται σταθερά στις απαιτήσεις της.

Leave a Reply