Γαλλικὴ Ἐθνοφρουρὰ κατὰ τρομοκρατίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την Πέμπτη την δημιουργία μιας Εθνοφρουράς, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την προστασία των πολιτών από τρομοκρατικές επιθέσεις. Η Εθνοφρουρά θα δημιουργηθεί από τις υπάρχουσες δυνάμεις εφέδρων της Γαλλίας, είπε ο Oλάντ.
Κοινοβουλευτικές διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της Εθνοφρουράς θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, «έτσι ώστε αυτή η δύναμη να μπορεί να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προστατευθεί η Γαλλία», προσέθεσε ο Ολάντ…

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια σειρά προσφάτων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας ενός ιερέα στην Νορμανδία την Τρίτη και της επιθέσεως

με φορτηγό στην Νίκαια, στην οποία σκοτώθηκαν 84 άνθρωποι.

Ο Ολάντ είχε ανακοινώσει μετά την επίθεση της Νικαίας ότι χιλιάδες έφεδροι θα κληθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας, που υποφέρουν από κόπωση μετά από 18 μήνες αυξημένης εγρηγόρσεως και τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κος Bernard Cazeneuve δήλωσε την Τετάρτη ότι 2.500 Γάλλοι πολίτες είχαν δηλώσει ότι τους ενδιέφερε και ότι νέες αιτήσεις αναμένεται να προστεθούν.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Οι δυνάμεις Εθνοφυλακής (Gendarmerie nationale) της Γαλλίας το 2014 αριθμούσαν δύναμη 101.000 ανδρών και γυναικών και υπάγονται στην διοίκηση του Γάλλου υπουργού εσωτερικών κου Gazeneuve.
Aνάμεσα σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και 25.000 έφεδροι εθνοφύλακες.
Η ανακοίνωση λοιπόν του κου Ολάντ αναφέρεται σε ενεργοποίηση του 10% των υφισταμένων εφέδρων, που θα κληθούν για εκπαίδευση έως τον Σεπτέμβριο εφέτος για «να ενισχύσουν τις κουρασμένες δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας».
Παραδοσιακά η εθνοφυλακή ασκεί αστυνομικά καθήκοντα στις αγροτικές και περιαστικές περιοχές της Γαλλίας, που αποτελούν το 95% της εκτάσεως και το 50% του πληθυσμού της Γαλλίας.
Ανεξάρτητα όμως από αυτά τα καθήκοντα, η εθνοφυλακή συμμετείχε στο παρελθόν σε όλους τους αποικιακούς πολέμους της Γαλλίας (περιλαμβανομένης της Ινδοκίνας και της Αλγερίας).
Δραστηριοποιείται ακόμα και σήμερα παράλληλα με τον γαλλικό στρατό σε επιχειρήσεις στην Αφρική και την Μέση Ανατολή.
Η υποχρεωτική θητεία έχει καταργηθεί στηβ Γαλλία από το 1996.
Έτσι, όσοι σχεδιάζουν νέους αποικιακούς πολέμους είναι φυσικό να βασισθούν για ενίσχυση της δυνάμεώς τους σε νέους εθνοφύλακες.
Η βασική μονάδα της εθνοφυλακής (brigade) σε μία βασική εκλογική περιφέρεια (εκλογικό τμήμα) αποτελείται συνήθως 6 έως 40 άτομα.
Υπάρχουν σήμερα 3600 brigades, κατανεμημένες σε 13 ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές.
Mε 2500 εφέδρους ενισχύεται η κάθε brigade κατά 0,69 άτομα σε μέσον όρο.
Μπορεί αυτή η ενίσχυση να «ξεκουράσει» τις μονάδες ασφαλείας, που εργαζόμενες «ακούραστα» επί 18 μήνες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ούτε μία τρομοκρατική επίθεση;
Είναι φυσιολογικό να ενισχύεται η αστυνομική δύναμη της επαρχίας, όταν οι περισσότερες πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών έγιναν στα πολυπληθή αστικά κέντρα, που υποτίθεται ότι φυλάσσει η αστυνομία;
Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής για να απαντήσει ναι στις παραπάνω δύο ερωτήσεις.
Από την αναφορά στον Σεπτέμβριο είναι προφανές ότι οι 2500 «εθελοντές» προετοιμάζονται για αποστολή στην Συρία ή κάπου αλλού για να πολεμήσουν το ισλαμικό κράτος εκτός Γαλλίας.
Υπενθυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο για τελευταία φορά για αποστολή 4 μηνών το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Στην συνέχεια θα αποσυρθεί για 18 μήνες για επιθεώρηση του πυρηνικού του κινητήρα.
Χωρίς αυτό, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να δράσουν αυτόνομα μακρυά από την Γαλλία.
Χωρίς αυτόνομη πολεμική δράση των Γάλλων, πώς θα εκμεταλλευθεί πολιτικά την στρατιωτική δράση τους ο κος Ολάντ;
Για να υλοποιήσει τα σχέδιά του θα επιδιώξει κοινοβουλευτικές διαβουλεύσεις όχι τώρα, αλλά τον Σεπτέμβριο.
Πώς είναι τόσο σίγουρος ότι δεν θα προκύψει νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα έως τότε;
Η απάντηση είναι προφανής, αν τα τρομοκρατικά κτυπήματα σχεδιάζονται από τις ίδιες τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.
Οι ενδείξεις: Στο τελευταίο τρομοκρατικό κτύπημα ο ένας δράστης φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι επιτηρήσεως, αλλά επέλεξε να σφάξει τον καθολικό παπά κατά την διάρκεια του ωραρίου, που του επιτρεπόταν η έξοδος από το σπίτι του.
Πώς ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν τον επιτηρούσαν οι αρχές, όντας κάτοικος μίας μικρής πόλεως;
Όλοι οι δράστες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων αποδείχθηκε ότι ήσαν γνωστοί στις αστυνομικές αρχές για διάφορα εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου.
Ποιά σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετήσει η πρόθεση των αστυνομικών αρχών να μην αποκαλύπτονται στο μέλλον καθαρές φωτογραφίες και ονόματα δραστών;
Σε όλες τις περιπτώσεις τους σκοτώνουν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οπότε η ηρωοποίησή τους αποκλείεται.
Επιπρόσθετα οι αρχές με αφέλεια αποκαλύπτουν γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για φανατικούς ισλαμιστές: Πίνουν, τρών χοιρινό, έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες, κλέβουν κλπ.
Η απόκρυψη υφισταμένων σχέσεων με μυστικές υπηρεσίες θα μπορούσε να είναι ένας σοβαρός λόγος, γιατί πλέον εκ των υστέρων αποκαλύπτονται στοιχεία, που μπορούν να αποδείξουν, χωρίς αμφιβολία, ότι τα άτομα αυτά γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται.

Δείτε για παράδειγμα μία φωτογραφία του δράστη της επιθέσεως στην Νίκαια.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ 'Η ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ;

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ‘Η ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ;

Η φωτογραφία του δράστη είναι προγενέστερη της επιθέσεως μέσα στο μεταφορικό μέσο, που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση.
Και τα δύο πρόσωπα κάνουν προκλητική χειρονομία, τον ένα τον εξετέλεσαν οι αρχές, αλλά ο άλλος παραμένει «άγνωστος» στο ευρύ κοινό και προφανώς δεν έχει συλληφθεί ακόμα.
Κατά τα άλλα , ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος»…
Μπορούν 2500 έφεδροι χωροφύλακες να προστατεύσουν την Γαλλία από «γνωστούς» τρομοκράτες, που δρουν «μοναχικά»;
H απάντηση είναι μάλλον όχι, όποτε η σκοπιμότητα χρησιμοποιήσεώς τους βρίσκεται αλλού.
H Γαλλία δεν διαθέτει τη πολυτέλεια να επιστρατεύσει πολίτες της για έναν εξωτερικό πόλεμο, ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές της.
Μία παρόμοια κίνηση θα είχε σοβαρό πολιτικό κόστος και αμφίβολα αποτελέσματα.
Από την άλλη πλευρά όμως, η κυβέρνηση φοβάται αντιδράσεις εναντίον της στην επαρχία για την πολιτική, που εφαρμόζει.
Υπάρχει καλλίτερη προστασία της από την χρήση εφέδρων χωροφυλάκων-πραιτωριανών, που μάλιστα είναι τόσο πιστοί στο καθεστώς, ώστε να κάνουν αιτήσεις πριν γίνουν οι απαραίτητες «κοινοβουλευτικές συνεννοήσεις»;

Γιατί άραγε να χρειάζονται κοινοβουλευτικές συζητήσεις, όταν η Γαλλία σήμερα πρωτοστατεί στην δημιουργία παραστρατιωτικής «χωροφυλακής» της Ε.Ε.;

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΕ ΣΛΟΓΚΑΝ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΕ ΣΛΟΓΚΑΝ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Στο πρόσφατο τουρκικό πραξικόπημα συμμετείχαν μόλις 2839 στρατιωτικοί.
Η χώρα ανήκε στο ΝΑΤΟ, ήταν υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ε.Ε. και είχε «πρόβλημα» με τον εκλεγμένο δημοκρατικά πρόεδρό της.
Μήπως και η δημοκρατική Γαλλία έχει αντίστροφα «προβλήματα» με την επανεκλογή του παντοδύναμου προέδρου της από το λαό και χρειάζεται με παρόμοιο τρόπο 2500 πραιτωριανούς για να τον «εκλέξει»;
To αναφέρω προς προβληματισμό, γιατί αυτοί οι έφεδροι, εκτός του ότι προφανώς σήμερα είναι άνεργοι, θα έχουν ως μελλοντικό καθήκον τους την φύλαξη των εκλογικών τμημάτων, παράλληλα με την αστυνόμευση (=διάλυση) των προεκλογικών συγκεντρώσεων αντιπάλων του Ολάντ στην επαρχία…

Η Γαλλία ευρίσκεται ήδη σε καθεστώς εκτάκτους ανάγκης από τον Νοέμβριο του 2015, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η ΕΥΡΩΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ «ΜΕΛΑΜΨΟ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Η ΕΥΡΩΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ «ΜΕΛΑΜΨΟ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Η ευρωπαική χωροφυλακή έχει σήμερα μέλη την Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία και την Πολωνία.
Εταίρος αυτού του σχηματισμού είναι η Λιθουανία και παρατηρητής, μαντέψτε ποιά δημοκρατική χώρα: H Τουρκία του Ερντογάν.
Κάνω λάθος;
Στην συνέχεια μία φωτογραφία από το μέλλον…
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply