Ἡ «δημοκρατικότης» τοῦ βρεταννικοῦ δημοψηφίσματος…

Σε αντίθεση με τις κατσαπλιαδο-δημοσκοπήσεις του GRαικυλιστάν, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε σοβαρής Βρετανικής δημοσκοπήσεως -πέραν του κλασικού ερωτηματολογίου- το ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι εάν, ο/η ερωτηθείς (συμμετέχων στο στατιστικό δείγμα) σκοπεύει τελικά ή όχι ν’ασκήσει το δικαίωμα ψήφου που έχει.

Ἡ «δημοκρατικότης» τοῦ βρεταννικοῦ δημοψηφίσματος...

Έτσι λοιπόν… ΥΠΕΡ του Brexit εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των γηγενών Βρετανών, ενώ ΚΑΤΑ (δηλαδή υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη) ψηφίζουν κυρίως οι έποικοι, Ινδοί, Πακιστανοί, Μαροκινοί, Τούρκοι και λοιποί Βρετανοποιημένοι -πάσης φύσεως- αλλοδαποί…

Τώρα, περι «δημοκρατικότητας» του δημοψηφίσματος…. τι σχέση μπορεί να έχει η Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας (με το διαχωρισμό των γηγενών πολιτών από τους μετοίκους) με τούτο το έκτρωμα της νεοταξικής ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ που ο γηγενής μετατρέπεται σε μειονότητα και ξένος στην ίδια του την Πατρίδα… είναι μια άλλη ιστορία.

Ῥῆγος Νικόλαος

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply