Γερμανίας βήματα στὰ ἴχνη τῆς δημοκρατίας τῆς Βαϊμάρης

Ἡ Γερμανία στὰ ἴχνη τῆς δημοκρατίας τῆς Βαϊμάρης

Τα αποτελέσματα των προχθεσινών εκλογών στην Γερμανία αποδεικνύουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Η Μέρκελ κέρδισε, αλλά η νίκη της είναι Πύρρειος για την ίδια και την Γερμανία.

Το SPD τιμωρήθηκε από τους ψηφοφόρους του για την στήριξη, που της παρείχε κατά την διάρκεια του Μεγάλου Συνασπισμού.

Το πείραμα αυτό πλέον δεν μπορεί να επαναληφθεί, καθώς τότε το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD θα ανεδεικνύετο ως αξιωματική αντιπολίτευση στην νέα Γερμανική βουλή, με όσα μεγάλα πλεονεκτήματα και κύρος προκύπτουν από την κατοχή αυτής της ιδιότητας.

Η μόνη δυνατότητα σχηματισμού ισχυρής κυβερνήσεως είναι η σύμπραξη με το κόμμα των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων.

Αλλά και τα δύο αυτά κόμματα θα έχουν απαιτήσεις, που θα τσαλακώσουν την «παντοδύναμη» Μέρκελ.

Πιό μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσει με τους «Πράσινους», που ήδη οι δύο αντιπρόεδροί τους εξέφρασαν αντίθετες μεταξύ τους απόψεις για την δυνατότητα συνεργασίας με την Μέρκελ.

Η Μέρκελ δεν έχει την πολυτέλεια να προσπαθήσει να διασπάσει τους «Πράσινους», καθώς το άθροισμα των ποσοστών του ενδεχομένου συνασπισμού είναι οριακά λίγο ανώτερο από το 50%.

Οι συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν αρκετά για να καταλήξουν σε κάποια βιώσιμη συμφωνία για συνασπισμό των τριών κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί θα είναι αδύναμη κοινοβουλευτικά και χωρίς σαφή προσανατολισμό πολιτικής.

Θα σφυροκοπείται άγρια από παντού και σε κάθε αστοχία πολιτικής της θα δυναμώνει το AfD.

Δυστυχώς για την Μέρκελ, η πολιτική της πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών, για να νοιώσουν οι Γερμανοί ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και όχι για τους μετανάστες ή για την «σωτηρία» του ευρώ.

Αν δεν το κάνει σύντομα, θα προκύψει απαίτηση των «συμμάχων» της για ανανέωση με αρχή την απομάκρυνσή της από την αρχηγία του CDU ή θα προκύψουν νέες εκλογές, το αργότερο εντός του 2018.

Ο Γερμανικός λαός αρέσκεται διαχρονικά να θεωρεί κάποιους πολιτικούς ως προστάτες του και ως εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας.

Η υπερβολική όμως εμπιστοσύνη σ’ αυτούς οδήγησε την Γερμανία σε δύο Παγκοσμίους πολέμους.

Οι «προστάτες» πίστευαν ότι είχαν τον έλεγχο, ενώ η διασπασμένη Γερμανική κοινωνία κινείτο στην στήριξη των Εθνικιστών και των ακραίων πολιτικών κομμάτων.

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ξέχασε τους απλούς πολίτες και ασχολείτο μόνο με την πολιτική.

Στο τέλος οι πολίτες την περιφρόνησαν και εστράφησαν προς τους ακραίους.

Η Γερμανία ευρίσκεται σήμερα στην αφετηρία μίας παρόμοιας καταστάσεως.

Η κα Μέρκελ θα πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική τώρα.

Αν δεν το κάνει, θα είναι υπεύθυνη για το πολιτικό χάος, που θα προκύψει σύντομα.

Το ΑfD δεν είναι ο βασικός κίνδυνος για την Γερμανία.

Αποτελεί όμως φυτώριο για τους νέους λαϊκιστές πολιτικούς, που θα αλώσουν το σύστημα από μέσα.

Ήδη η Frauke Petry δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στηβ κοινοβουλευτική πτέρυγα του AfD στην Βουλή, αλλά θα είναι βουλευτής στην Σαξονία, όπου το AfD επέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Γερμανία.

 

Η FRAUKE PETRY ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΘΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ. ΤΟ 2021 Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΟΛΗ…

ΠΗΓΗ

Στις δηλώσεις της ανέφερε ότι η ίδια αποσκοπούσε στο να προετοιμάσει το AfD για να γίνει κυβέρνηση έως το 2021, εφαρμόζοντας μία συντηρητική ρεαλιστική πολιτική, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει από ένα αναρχικό κόμμα.

ΠΗΓΗ

Η προσπάθεια για την διάσπαση του AfD άρχισε, αλλά μήπως τα παρακλάδια του AfD γίνουν τελικά πιο επικίνδυνα από το κόμμα;

Mία παρόμοια απομάκρυνση από την «αναρχία» έκανε και ο Χίτλερ, θυσιάζοντας βασικούς συνεργάτες του, πριν ενσωματωθεί στο παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας, για να το μεταμορφώσει σε ναζιστικό μόρφωμα.

Το πείραμα ξεκίνησε σήμερα από την Σαξονία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Afd παρουσιάζει στην τέως Ανατολική Γερμανία υψηλά ποσοστά σε επίπεδο αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και μάλιστα σε συνεχόμενες εδαφικές περιοχές.

 

ME ANOIKTO ΜΠΛΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ AfD.

Εάν επιτύχει εκεί, ίσως η Petry το 2021 να γίνει σύμβολο, όπως υπήρξε στο παρελθόν ο Χίτλερ για όλη την Γερμανία…

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply