Ἡ ἐξαθλίωσις τῶν Εὐρωπαίων.

Ἡ ἐξαθλίωσις τῶν Εὐρωπαίων. Τὸ φαινόμενον τῆς πτωχοποιήσεως τῶν Εὐρωπαίων πλέον δὲν εἶναι κάτι ποὺ μποροῦμε νὰ ἀγνοήσουμε.
Οἱ ἄστεγοι σὲ ὅλην τὴν Εὐρώπη αὐξάνονται μὲ ῥυθμοὺς μὴ μετρήσιμους, ἡ ἀνεργία καλπάζει καὶ οἱ ἐγκατάλειψις παιδιῶν σὲ ὀρφανοτροφεῖα λαμβάνει ῥυθμοὺς μάστιγας.
Τώρα λοιπὸν ἄρχισαν νὰ τὸ ἀνακαλύπτουν καὶ τὰ ἐπίσημα ὄργανα τῶν καθεστωτικῶν. Μόνον ποὺ σημειώνουν, μὲ μεγάλη φροντίδα θὰ ἔλεγα, πὼς στὴν Γερμανία δὲν ἔχουν τέτοια φαινόμενα.
Ψευδές!
Στὴν Γερμανία ἡ πτωχοποίησις, κι ἄς εἶναι πράγματι κολοσσὸς ἐντὸς τῆς Εὐρώπης στὰ τῶν οἰκονομικῶν, οἱ ἄστεγοι ἐπίσης ἔχουν παρομοίους ῥυθμοὺς αὐξήσεως μὲ αὐτοὺς ποὺ ἔχουν οἱ ἄλλες χῶρες. Ἴσως πιὸ ἀργοὺς ἀκόμη, ἀλλὰ ὑπαρκτούς.
Καὶ μόλις ξεκίνησε…

Φιλονόη. 

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζητούν τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού

Μεμονομένα άτομα και ολόκληρες οικογένειες, θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, βασίζονται όλο και περισσότερο στο διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό Ερυθρό Σταυρό για την εκπλήρωση βασικών τους αναγκών, όπως το φαγητό, το νερό και τη στέγη, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Επιμέλεια: Νίκος Τριγάζης  

Τα 2/3 των εθνικών παραρτημάτων του Ερυθρού Σταυρού εντός της ΕΕ έχουν αρχίσει να προμηθεύουν τρόφιμα, γεγονός που αποτελεί δείγμα της επιρροής που έχει η οικονομική κρίση στα επίπεδα φτώχειας της Ευρώπης.

Ο Ιβ Ντακόρ, Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε ότι τα επίπεδα που έχει φτάσει πλέον η διανομή τροφίμων συγκρίνονται μόνο με εκείνα της περιόδου αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το Spiegel, αυτές οι ελλείψεις δε φαίνεται να επηρεάζουν τη Γερμανία, κυρίως λόγω της οικονομικής της δύναμης, αντίθετα με την Ισπανία, όπου ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός προμηθεύει 3 εκατομμύρια Ισπανούς με τρόφιμα. Ο Ντακόρ τόνισε ότι η ανάγκη στη χώρα της Ιβηρικής ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε τον οργανισμό να αναζητήσει δωρεές όχι μόνο για να ικανοποιήσει ανάγκες άλλων χωρών, όπως συνηθίζεται, αλλά και ανάγκες στο εσωτερικό της Ισπανίας.

Μόνο την περσινή χρονιά, ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε 33 εκατομμύρια κιλά λαχανικών σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Ακόμα, προμήθευσε 21.500 ανθρώπους με νερό και ηλεκτρισμό, ή ακόμα και χρήματα για να πληρώσουν το νοίκι.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι το αντίστοιχο παράρτημα του οργανισμού στη Ρουμανία έχει δημιουργήσει  από το 2009 ένα πρόγραμμα για παροχή τροφίμων σε απόρους, που βασίζεται σε δωρεές. Συνολικά 3 εκ. άνθρωποι ζουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια, σύμφωνα με την οργάνωση, ένα νούμερο που αποτελεί το 14% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό της σχετικής φτώχειας στη Ρουμανία βρίσκεται στο 40%, ποσοστό που είναι σοκαριστικά μεγάλο. Πέρσι, ο Ερυθρός Σταυρός της Ρουμανίας προσέφερε περισσότερα από 500.000 κιλά φαγητού σε περισσότερες από 81.000 οικογένειες.

Ο Ερυθρός Σταυρός παρατήρησε, επίσης, μία άνοδο στα επίπεδα φτώχειας σε οικογένειες που ανήκαν στη μεσαία τάξη. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, η οργάνωση ανέφερε μια αύξηση στον πληθυσμό των αστέγων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται πλέον πολλοί διαζευγμένοι άντρες που δεν μπορούν να συντηρήσουν τους ίδιους και τα παιδιά τους.

πηγή

(Visited 52 times, 1 visits today)
Leave a Reply