Ὑπάρχει δημοκρατία στήν χώρα μας;

Ο ένας ανέφερε ότι η αληθινή δημοκρατία στην Ελλάδα, εγκατεστάθη το 1981, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.

Οι άλλοι προσεβλήθησαν και απεχώρησαν από το Κοινοβούλιο, ισχυριζόμενοι ότι η πρώτη και αληθινή δημοκρατία στην Ελλάδα, στερεώθηκε από τον μακαρίτη τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν, μετά τις άοκνες προσπάθειες του γεφυροποιού Αβέρωφ, επέστρεψε μετά την πτώση της χούντας και την κυπριακή τραγωδία, από το Παρίσι στην Ελλάδα το 1974.

Ο τρίτος υπερθεμάτισε για τον Εθνάρχη και πρότεινε να του στήσουμε και αδριάντα στην Βουλή, δίπλα στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός ικέτευσε όρθιος τους αποχωρήσαντες, να επιστρέψουν στην αίθουσα για να μην δώσουμε άσχημη εικόνα στο εξωτερικό. Αυτοί επέστρεψαν και δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία άντλησε την εμπιστοσύνη της Βουλής, από τους 155 «δικούς της» βουλευτές, πολλοί από τους οποίους έσκιζαν τα ιμάτιά τους, ότι θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμα, πριν τον ανασχηματισμό.

Και όλοι μαζί απέδειξαν ότι αληθινή δημοκρατία δεν έχουμε ακόμη στην Ελλάδα…

Ῥούσσης Νῖκος
22 Ἰουνίου 2011

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply