Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. καὶ …παρελκόμενα!!!

Καλὰ θὰ κάνετε νὰ διαβάσετε τὶ σημαίνουν αὐτὰ τὰ ἀρχικά!!!

Το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοικήσεως (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) είναι όργανο εσωτερικού ελέγχου του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησεως

Καὶ μὴ διστάζετε νὰ στέλνετε αὐτὰ ποὺ σᾶς ἐξοργίζουν, μὲ τὴν λειτουργία τῆς δημοσίου διοικήσεως, μὲ ἀποδεικτικὰ στοιχεῖα ἐννοεῖται. 

Καὶ μετὰ διαβᾶστε κι αὐτό.
(ἐμέναν τώρα γιατί μοῦ μπαίνουν ψύλλοι στά αὐτιά, ἐπειδή ἐκκρεμεῖ τό δικαστήριο τοῦ ΤΕΙ Καλαμάτας; Τὸ ΣΕΕΔΔ καθυστερεῖ ἀπὸ τὸ 2012 τὸ πόρισμα… Ἡ κυρία, στὴν ὁποίαν ἀφορᾶ, εἶναι «κολλητή» τοῦ πρώην Γ.Γ.  τοῦ Ὑγείας Ν. Πολύζου… Ὁ ὁποῖος εἶναι κι αὐτὸς καθηγητὴς τοῦ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης… Δηλαδὴ συνάδελφος τοῦ κάτωθι κυρίου…!!!)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ! Ειδικός γραμματέας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί πρύτανη

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. καὶ ...παρελκόμενα!!!1

Στα χέρια της Δικαισύνης αλλά και του αρμοδίου υπουργού βρίσκεται φάκελος που αφορά πράξεις του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοικήσεως Δημοσθένη Κασσαβέτη.

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία, ο κ. Κασσαβέτης φέρεται να παρενέβη προσωπικά σε υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού στον οποίο επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή για σεξουαλική παρενόχληση. Συγκεκριμένα, φέρεται να ζήτησε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών εξηγήσεις για το πάγωμα της προαγωγής του καθηγητή, του οποίου όμως ο ίδιος υπήρξε πληρεξούσιος δικηγόρος στην προσφυγή του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής που του έχει επιβληθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε ειδικευομένους γιατρούς!

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2015 έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στον τότε αρμόδιο προϊστάμενο για την καταπολέμηση της Διαφθοράς υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοικήσεως Λεάνδρου Ρακιντζή με θέμα «Καταγγελία σχετικά με ενέργειες του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοικήσεως κ. Δημοσθένη Κασσαβέτη στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επισυναπτόμενης καταγγελίας της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών κας Βενετσάνας Κυριαζοπούλου ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης φέρεται να έχει προβεί είτε ο ίδιος προσωπικά είτε μέσω υπηρεσιακών παραγόντων του ΣΕΕΔΔ σε ενέργειες για την διερεύνηση υποθέσεως που αφορά σε μέλος ΔΕΠ του ίδιου πανεπιστημίου του οποίου ο ίδιος υπήρξε πληρεξούσιος δικηγόρος για την υποστήριξη αιτήσεως του τελευταίου με αντικείμενο την ακύρωση πειθαρχικής ποινής».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται στο δημοσίευμα, ενήμερος για την υπόθεση αυτή είναι και ο νυν προϊστάμενος του ειδικού γραμματέα, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφανείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

πηγὴ

Τέλος διαβάστε κι αὐτό:

Τα προσωπικά ενδιαφέροντα του κ. Κασσαβέτη

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. καὶ ...παρελκόμενα!!!2
Στο τεύχος 46 του UNFOLLOW, στο άρθρο με τίτλο «Καταπολέμηση της διαφθοράς και άλλα καθρεπτάκια για ιθαγενείς» του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, περιγράφηκε αναλυτικά τo πώς ο μηχανισμός που έστησε η κυβέρνηση στο όνομα της καταπολεμήσεως της διαφθοράς, στην πραγματικότητα μάλλον πρόκειται να καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ειδικότερα είχαμε αναφερθεί στην νευραλγική Γενική Γραμματεία Καταπολεμήσεως της Διαφθοράς και τον τρόπο στελεχώσεως και λειτουργίας της υπό τον νομικό Γ. Βασιλειάδη. Ο κ. Βασιλειάδης δεν είχε συμβάλει μόνο στην στελέχωση της δικής του Γενικής Γραμματείας αλλά και στο να καταλάβει την θέση του ειδικού γραμματέα επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών  Δημόσιας Διοικήσεως (ΣΕΕΔΔ) ο παλαιός του καθηγητής κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης.

Ο κ. Βασιλειάδης και ο κ. Κασσαβέτης δεν γνωρίζονται μόνον από τα χρόνια που ο πρώτος ήταν φοιτητής στην Νομική Κομοτηνής. Ξανασυναντήθηκαν έκτοτε όταν και οι δύο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου να στελεχώσουν ομάδες επιστημόνων. Ήταν η εποχή που ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για διαφάνεια, αξιοκρατία, άλλη λειτουργία του κράτους, λεφτά που «υπάρχουν», πολύ πριν γίνει ο πρωθυπουργός που κάλεσε το ΔΝΤ στην χώρα. Αργότερα συμπορεύθηκαν στο μεγάλο ρεύμα που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στελέχωσαν από κοινού τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Βριλήσσια-Ανοικτή Πόλη» που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Από τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε ο Α. Τσίπρας για το έργο της καταπολεμήσεως της διαφθοράς στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Γ. Βασιλιάδης και ο Δ. Κασσαβέτης παρέμειναν στην θέση τους και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μετά την εκδίωξη του κ. Νικολούδη, που ήταν ως τότε ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργός, η ΓΓ Διαφθοράς και το Σώμα Ελεγκτών πέρασαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο, γνωστό από την παροιμιώδη του ικανότητα ως δικαστικού να μην κάνει απολύτως τίποτα με καυτές  υποθέσεις (απαγωγές Πακιστανών, υποκλοπές).

Το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοικήσεως (ΣΕΕΔΔ) είχε μια «πικρή» ιστορία τα τελευταία χρόνια, όταν μετατράπηκε στο βασικό όργανο μέσω του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να δώσει έναν αέρα «νομιμοποιήσεως» στις απολύσεις που είχε συμφωνήσει με την Τρόικα. Με βάση πολιτικές εντολές, οι ελεγκτές έψαξαν φακέλους υπαλλήλων και έστειλαν υποθέσεις για επανεξέταση στον ΑΣΕΠ και στα δικαστήρια για «ελλιπή δικαιολογητικά». Ο ΑΣΕΠ απέρριψε τις αιτιάσεις των ελεγκτών και τα δικαστήρια μέχρι στιγμής έχουν βγάλει αθωωτικές αποφάσεις για όλες αυτές τις περιπτώσεις. Με την αλλαγή της κυβερνήσεως, όλοι περίμεναν να ασχοληθεί το Σώμα Ελεγκτών με τα πραγματικά κρούσματα διαφθοράς στο ελληνικό δημόσιο.

Φαίνεται, όμως, ότι μια νέα «πικρή» περίοδος θα ξεκινούσε για το Σώμα. Ο νέος επικεφαλής του, ο κύριος Κασσαβέτης, έχει μια ιδιότυπη αντίληψη για το τι σημαίνει καταπολέμηση της κακοδαιμονίας της δημόσιας διοικήσεως και της διαφθοράς. Για την ακρίβεια, την βλέπει με έναν κάπως… προσωπικό τρόπο, εφόσον φροντίζει να απασχολεί το ΣΕΕΔΔ με υποθέσεις που τον αφορούν με έναν στενό τρόπο.

Μια υπόθεση… διοικητικής παρενοχλήσεως στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η πρώτη περίπτωση αφορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όταν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Β. Κυριαζοπούλου, αρμόδια κατά νόμο για τον έλεγχο της νομιμότητας διαδικασιών εκλογής και εξελίξεως μελών ΔΕΠ, ανέπεμψε προς επανάληψη της διαδικασίας την εξέλιξη σε ανώτερη βαθμίδα του κ. Ιωάννη Κεχαγιά, επίκουρου καθηγητή στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κ. Κασσαβέτη αλλά και το ΣΕΕΔΔ. Ο κ. Κασσαβέτης επικοινώνησε με την Πρύτανη, στις 25/08/2015 της ζήτησε πληροφορίες για την υπόθεση, ζήτησε εξηγήσεις για τις ενέργειες του Πανεπιστημίου, αμφισβήτησε την νομιμότητα των ενεργειών της Διοκήσεως του Ιδρύματος και  χωρίς καν να έχει λάβει γνώση του φακέλου της υποθέσεως δήλωσε ότι θα στείλει κλιμάκιο της υπηρεσίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών για σχετικό έλεγχο. Μάλιστα, σε μια χώρα που οι αντιδράσεις των ελεγκτικών αρχών χαρακτηρίζονται μάλλον από μεγάλες καθυστερήσεις, η αντίδραση του κ. Κασσαβέτη ήταν τουλάχιστον ακαριαία, καθώς η αναπομπή είχε γίνει μόλις την προηγουμένη της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προτού καν ενημερωθούν επισήμως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Η κινητοποίηση της υπηρεσίας δεν ήταν μόνο ακαριαία αλλά και συντονισμένη, εφόσον την ίδια ημέρα εκδόθηκε σχετική «Εντολή Ελέγχου» για την διερεύνηση της νομιμότητας των ενεργειών την οποία παρέδωσε αυθημερόν και αυτοπροσώπως αρμόδια επιθεωρήτρια-ελέγκτρια του ΣΕΕΔ. Ακολούθησαν επανειλημμένες κλήσεις και οχλήσεις του προσωπικού του Πανεπιστημίου προκειμένου να χορηγήσει στο ΣΕΕΔ με ιδιαίτερη βιασύνη όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την διερεύνηση της υποθέσεως.

Όλα αυτά θα έδειχναν απλώς έναν υπερβάλλοντα ζήλο, αν δεν υπήρχε μία μικρή λεπτομέρεια. Ο κ. Κεχαγιάς έχει υπάρξει πελάτης του κ. Δημοσθένη Κασσαβέτη, πριν ο δεύτερος προαχθεί σε Ειδικό Γραμματέα. Ειδικότερα, ο κ. Κασσαβέτης κατέθεσε ως δικηγόρος την αίτηση ακυρώσεως του κ. Κεχαγιά, προς το Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ο καθηγητής στρέφεται κατά της αποφάσεως του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών με την οποία του είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή για «αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας». Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες αφορούσαν στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στους υφισταμένους του.

Προφανώς, κάθε ενδιαφερόμενος έχει νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση μιας πειθαρχικής ποινής. Ποιο είναι όμως το ηθικό δικαίωμα του κ. Κασσαβέτη να τηλεφωνεί στην πρύτανη όχι ως πληρεξούσιος δικηγόρος του πελάτη του, αλλά με την ιδιότητα του επικεφαλής του ΣΕΕΔΔ; Είναι τόσο σημαντικό θέμα για την λειτουργία του δημοσίου η εξέλιξη ενός καθηγητή, που μάλιστα έχει στο ενεργητικό του μια πειθαρχική ποινή, ώστε εντός ημερών να ενεργοποιούνται οι ελεγκτές δημόσιας διοικήσεως;

Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις του κ. Κασσαβέτη ανάγκασαν την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών να απευθυνθεί εγγράφως στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοικήσεως, ο οποίος με την σειρά του διεβίβασε στις 17/09/2015 στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στον τότε αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη σχετικό έγγραφο όπου αναφέρεται ότι «σύμφωνα με το περιεχόμενο της επισυναπτόμενης καταγγελίας της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενετσάνας Κυριαζοπούλου ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης φέρεται να έχει προβεί ο ίδιος προσωπικά είτε μέσω υπηρεσιακών παραγόντων του ΣΕΕΔΔ σε ενέργειες για την διερεύνηση υπόθεση που αφορά σε μέλος ΔΕΠ του ιδίου πανεπιστημίου του οποίου ο ίδιος υπήρξε πληρεξούσιος δικηγόρος για την υποστήριξη αιτήσεως του τελευταίου με αντικείμενο την ακύρωση πειθαρχικής ποινής».

Η απάντηση του κ. Κασσαβέτη, μέσω Δελτίου Τύπου του ΣΕΕΔΔ, ότι δεν ασκήθηκαν πιέσεις αλλά τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες καθώς και ότι είχε «αναλάβει αποκλειστικά την κατάθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας» ενός δικογράφου που συνέταξε άλλος δικηγόρος απλώς επιβεβαιώνει την επαγγελματική σχέση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του…

Η καταγωγή από το Αίγιο και η πολύπαθη ανασκαφή της Ελίκης

Η υπόθεση της Πάτρας μάλλον δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αφού ο επικεφαλής του ΣΕΕΔΔ έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον και για την ανασκαφή της αρχαίας Ελίκης.

Ο κ. Κασσαβέτης έχει καταγωγή από την Αιγιαλεία, όπως και η εξαδέλφη του αρχαιολόγος Ντόρα Κατσωνοπούλου, πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης και υπεύθυνη για τις 20ετείς ανασκαφές στην πεδιάδα του Αιγίου, για την αναζήτηση της Ελίκης, αρχαίας πόλεως της Αχαΐας που –σύμφωνα με τις πηγές- κατεστράφη από σεισμό και στην συνέχεια καταβυθίσθηκε από το τσουνάμι που ακολούθησε. Ο κ. Κασσαβέτης είχε προσωπικό ενδιαφέρον για την ανασκαφή, καθώς εκτός από την συγγενική σχέση του με την κ. Κατσωνοπούλου, είναι μέλος της «Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης», συλλόγου που υποστηρίζει τις έρευνες, και μάλιστα έχει διατελέσει για χρόνια Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Όλα αυτά θα ήταν μια χαρά, αν δεν επρόκειτο για μια ανασκαφή που βαρύνεται με πολλές σκιές… Το 2013 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά για την συνέχισή της από το Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η σχετική υπουργική απόφαση έδινε άδεια στο γεωλογικό τμήμα να συνεχίσει τις γεωφυσικές και γεωαρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή, έρευνες για τις οποίες είναι επιστημονικά καθ’ ύλην αρμόδιο, χωρίς να προχωρά σε ανασκαφές, ενώ ταυτοχρόνως υποχρέωνε το Τμήμα να λάβει μέριμνα για τις αρχαιότητες που είχαν ήδη αποκαλυφθεί, με μελέτη συντηρήσεως, στερεώσεως και προστασίας από τα νερά. Η υπουργική απόφαση στην ουσία υπονοούσε αυτά που ψιθυρίζονταν στους διαδρόμους του υπουργείου για τις συνθήκες διεξαγωγής της έρευνας, και τα οποία ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αργότερα κατονόμασε με ανακοίνωσή του (23/8/2013): ότι οι πρόσφατες ανασκαφές ουσιαστικά διεξάγοντο παράτυπα, αφού «το Γεωλογικό Τμήμα δεν συγκαταλέγεται στους φορείς, που μπορούν να πραγματοποιούν συστηματικές ανασκαφές, σύμφωνα με τον Αρχαιολογικό Νόμο», ενώ υπήρχαν αναφορές για αντιεπιστημονικές μεθόδους και παρατυπίες, όπως την εκτεταμένη χρήση  μηχανικού εκσκαφέα, την ανασκαφή εκτός των ορίων της αδείας της έρευνας, καθώς και εργασία «εθελοντών» άσχετων με την αρχαιολογία που θα… πλήρωναν 550- 800 ευρώ (!) την εβδομάδα για την συμμετοχή τους στην ανασκαφή. Πολύ περισσότερο που υπάρχει σοβαρή επιστημονική αμφισβήτηση για την ερμηνεία των έως τώρα ευρημάτων και την σύνδεσή τους με την Αρχαία Ελίκη.

Ακολούθησε μια ολόκληρη συστηματική εκστρατεία δημοσιότητας για να τροποποιηθούν οι υπουργικές αποφάσεις, με δημοσιεύματα, ενεργοποίηση τοπικών και πολιτικών παραγόντων για να υπάρξει πολιτική πίεση ώστε να δοθεί η… παράτυπη άδεια ανασκαφής. Η κ. Κατσωνοπούλου έχει υπάρξει υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Συμπολιτείας στην Αιγιαλεία (με τον κ. Κασσαβέτη να συμμετέχει ενεργά στην παράταξή της) και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στον νομό Αχαΐας στις εκλογές του 2007. Οι πιέσεις των βουλευτών της ΝΔ προς τον τότε υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο και τον τότε πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ήταν συνεχείς, ενώ η Χρυσή Αυγή Αιγίου σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ένθερμα την ανασκαφή και δήλωνε ότι «θα αγωνισθεί μέχρι τελικής πτώσεως και μέσα και έξω από την Βουλή» για να αλλάξει η υπουργική απόφαση! Αντιθέτως, η Μ. Κανελλοπούλου, τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και υπεύθυνη στον τομέα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι οχλήθηκε, δεν πήρε το μέρος της κ. Κατσωνοπούλου, αφού είχαν γίνει πλέον γνωστές οι παρατυπίες και οι νόμιμοι λόγοι για τους οποίους δεν μπορούσε να συνεχισθεί η ανασκαφή με το ίδιο καθεστώς.

Το περίεργο είναι ότι το ζήτημα της συνεχίσεως της ανασκαφής επανήλθε τελικά… με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Κασσαβέτης επισκέφθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού για να πιέσει για να συνεχίσει η ανασκαφή της κ. Κατσωνοπούλου, με τους όρους που έθετε η εξαδέλφη του. Τελικά το θέμα επανήλθε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στις 4 Αυγούστου 2015, και το ΚΑΣ απεφάσισε η ανασκαφή να διεξαχθεί υπό την Διεύθυνση της αρμόδιας  Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Το νέο –νόμιμο – καθεστώς της ανασκαφής, που σήμαινε ότι η επιστημονική μεθοδολογία και τα ευρήματα θα ήταν στην άμεση εποπτεία της αρμόδιας Υπηρεσίας, δεν βρήκε σύμφωνη την Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης, που τελικά δεν πραγματοποίησε την ανασκαφή, παρά την άδεια που εκδόθηκε.

Το περίεργο είναι πως, πριν καν υπογραφεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοικήσεως βρέθηκε στο Υπουργείο για να ελέγξει τον φάκελο της έρευνας της αρχαίας Ελίκης. Μια καταγγελία που έφθασε στο ΣΕΕΔΔ δύο ημέρες μετά την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ξεκίνησε να διερευνάται και αυτή την φορά σε χρόνο ρεκόρ. Αντικείμενο της έρευνας το γιατί απορρίφτηκαν τα αιτήματα για συνέχιση της ανασκαφής στην Αρχαία Ελίκη το 2013 και 2014. Προφανώς αναζητώντας ευθύνες στους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ και στα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσαν τον νόμο. Ευκαιρίας δοθείσης, το ΣΕΕΔΔ απεφάσισε να ασχοληθεί πιο συστηματικά και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας εκκινώντας διαδικασίες ελέγχου για τους Διευθυντές της Εφορείας και μάλιστα για υπόθεση την οποία η ίδια η προηγουμένη Διευθύντρια είχε αποκαλύψει και καταγγείλει. Όπως και να το δει κάποιος, πρόκειται για ενδιαφέρουσα σύμπτωση. Ή μήπως είναι πιο κοντά σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι όποιος στέκεται εμπόδιο στην ανασκαφή της αρχαίας Ελίκης, τον περιμένουν μπελάδες;

Προφανώς και δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό ένας δημόσιος λειτουργός να έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον για πράγματα που του είναι περισσότερο οικεία. Όμως, υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα σε αυτό και την προσπάθεια ο επικεφαλής νευραλγικού ελεγκτικού μηχανισμού να χρησιμοποιεί την θέση του και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας του για να προωθεί ζητήματα του αμέσου προσωπικού ενδιαφέροντός του. Ιδίως όταν αυτά τα ζητήματα μάλλον δεν αναλογούν με τον σκοπό του ΣΕΕΔΔ που υποτίθεται ότι είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων «κακοδιοικήσεως, διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, αναποτελεσματικότητας, χαμηλής παραγωγικότητας και κακής ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών». Σε κάθε περίπτωση, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του κ. Κασσαβέτη ως επικεφαλής του ΣΕΕΔΔ. Δεν υπάρχει «ασυμβίβαστο» στο να ασχολείται το Σώμα με υποθέσεις στις οποίες ο επικεφαλής του εμπλέκεται προσωπικά; Ποια είναι η ιεράρχηση που γίνεται, όταν φθάνουν στο ΣΕΕΔΔ καταγγελίες; Δεν εξετάζονται με την τήρηση κάποιας στοιχειώδους σειράς ή της σπουδαιότητας των θεμάτων; Είναι άραγε μόνο αυτές οι περιπτώσεις ή υπάρχουν και άλλες υποθέσεις; Τελικά ποιος ελέγχει τους «ελέγχοντες»;

Εκτός και εάν η στρατηγική για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοικήσεως που προκρίνει η κυβέρνηση είναι απλώς ο «αποικισμός» της από κάθε λογής «μαγαζάκια».

πηγὴ

Θὰ σαλτάρουμε ἀπὸ τὰ παράθυρα στὸ τέλος.

Γιούλη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply